ApaVital va avea un sediu nou în Păcurari, iar proiectul va fi votat de consilierii județeni din Iași. Fondurile pentru construcție vor fi asigurate de către ApaVital
Terenul este chiar în spatele pieței din Păcurari, pe str. Cazărmilor, nr.7. ApaVital mai are în zonă și stația de pompare. Compania își va muta toată activitatea din Copou, după finalizarea lucrărilor din Păcurari. Investiția este justificată de faptul că ApaVital are mai mulți angajați în prezent și are nevoie de spațiu de lucru.
ApaVital va avea un sediu nou în Păcurari
În Copou, un hectar de teren care a aparținut celor de la ApaVital, a fost cedat pentru construirea unui nou sediu al Operei din Iași. Conform proiectului, în sediul actual nu este spațiu suficient pentru desfășurarea activității angajaților de la ApaVital. Recent, ApaVital și-a extins activitatea și în municipiul Roman, devenind operatorul de apă-canal din oraș.
„Operatorul SC ApaVital SA își desfășoară activitatea în zona Copou, strada Mihai Costăchescu, nr. 6 încă din anul 2000 (2005 anul dării în folosință a sediului renovat) și la Baza de producție din str. Aurel Vlaicu, nr.78A. Având în vedere extinderea ariei de operare a serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, spațiile deținute de direcțiile societății și de departamentele/serviciile/birourile din subordinea acestora sunt insuficiente și nu îndeplinesc condițiile necesare de confort, sănătate și muncă a angajaților și nu asigură buna desfășurare a activităților profesionale. Pentru a completa necesarul de spații de lucru, ca urmare a numărului de personal, se impune realizarea unui sediu operațional și centru de relații cu publicul la imobilul aflat în proprietatea publică a județului Iași, situat în municipiul Iași, strada Cazărmilor, nr. 7.”, se arată în proiect.
Clădirea va avea 6 etaje
În urma avizului emis de Primăria Iași, pe terenul de 3 hectare, va fi făcută o construcție cu 3 nivele în subsol, parter, 6 etaje și un etaj retras. Înălțimea maximă a imobilului va fi de 30 de metri. Termenul de finalizare și punere în funcțiune a clădirii este de 5-6 ani. În total, vor lucra aici în jur de 200 de angajați ai societății.
„Se propune realizarea unui sediu operațional și centru de relații cu publicul, al căror regim de înălțime și soluție funcțională vor rezulta din soluția de proiectare adoptată astfel încât să satisfacă toate cerințele curente și viitoare de spațiu, necesare beneficiarului, și condiționările impuse prin standardele, legislația și normativele în vigoare, privind cerințele de calitate și siguranță în construcții. Este propusă realizarea unei construcții cu regimul de înălțime 3S+P+6E-retras+E, cu funcțiuni de servicii, birouri și alte funcțiuni asociate cu înălțime de 30.00 metri la atic de la CTN, măsurată de la cota cea mai înaltă, în limita ariei construite”, este stipulat în proiect.