Prima pagină » Local » ApaVital investește 520 de mii de euro la Spitalul Regional de Urgență Iași. Va fi construită o gospodărie de apă – FOTO

ApaVital investește 520 de mii de euro la Spitalul Regional de Urgență Iași. Va fi construită o gospodărie de apă – FOTO

22 mai 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Operatorul de apă-canal din Iași va construi o gospodărie de apă la Spitalul Regional de Urgență. Compania investește 520 de mii de euro din fonduri proprii pentru realizarea acestui proiect

Încă de anul trecut, a fost făcut proiectul tehnic pentru verificarea terenului unde va fi construită gospodăria de apă. Lucrările de Spitalul Regional de Urgență au demarat la începutul lunii aprilie 2024. Pentru acest spital este necesară construirea unei gospodării de apă separate. Deocamdată, la SRU, se lucrează la excavarea terenului, iar finalizarea proiectului va fi în câțiva ani.

ApaVital construiește o gospodărie de apă la Spitalul Regional de Urgență Iași

Licitația a fost lansată pe SEAP, iar firmele au timp să depună ofertele până pe 12 iunie 2024. Valoarea contractului ajunge la suma de 2.593.994 de lei, fără TVA, undeva la 520 de mii de euro. Imediat după ce va fi semnat, vor începe lucrările din zona Moara de Vânt.

„În proiect se propun măsuri de investiții pentru extinderea sistemului de alimentare a municipiului Iași. Componentele proiectului sunt următoarele: 2 rezervoare supraterane pentru înmagazinarea apei cu capacitatea de 1.500 mc fiecare; stație de clorinare cu hipoclorit de sodiu cu capacitatea de 51.4 litri pe secundă; stație pompare apă potabilă pentru alimentarea rezervorului Șorogari; Conducte în incintă și cămine de vane și golire; împrejmuire incintă și lucrări de amenajări exterioare; energie electrică și iluminat; instalație de paratrăsnet”, este prezentat în proiectul tehnic.

Conform proiectului făcut anul trecut, în zonă nu au fost găsite monumente sau situri arheologice.

„Lucrările propuse se vor executa în intravilanul municipal Iași, zona Moara de Vânt (Podgoria Copou). Pe amplasamentul proiectului nu au fost identificate rețele edilitare care să necesite relocare sau protejare. Proiectul nu interferează cu monumente istorice de arhitectură sau situri arheologice”, mai apare în documentație.

Vor fi făcute verificări în teren

Vor fi făcute săpături pentru turnarea unei fundații. Totuși, înainte de începerea efectivă a lucrărilor, terenul va fi verificat din nou. Este posibil ca în subteran să existe anumite construcții care trebuie protejate. Astfel, vor fi desemnați specialiști care vor face sondaje la fața locului.

„Înainte de începerea execuției, beneficiarul împreună cu executantul lucrării vor convoca pe șantier delegați de la toate unitățile deținătoare de gospodării subterane și supraterane, cu ajutorul cărora vor identifica și vor marca pe teren toate punctele de apropiere sau intersecție a traseului lucrărilor proiectate cu rețele sau construcții subterane existente în zonă și se vor stabili măsurile de siguranță necesare a fi luate pentru evitarea unor eventuale deranjamente sau accidente. Pentru depistarea gospodăriilor subterane a căror poziție nu se cunoaște cu exactitate se vor face sondaje manuale în prezența delegatului unității deținătoare de gospodării subterane”, este stipulat în proiectul tehnic.

SRU Iași va fi situat în zona Moara de Vânt, municipiul Iași, va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite și va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgență, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operație, servicii avansate de imagistică, radiologie intervențională, endoscopie, cardiologie intervențională și neuroștiinte.

Gospodăria de apă va fi construită în a doua jumătate a acestui an la Spitalul Regional de Urgență Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`