Prima pagină » Economic Local » ApaVital instalează încă 5.000 de module radio pe contoarele de apă din județul Iași. Investiția ajunge la 300 de mii de euro
ApaVital instalează încă 5.000 de module radio pe contoarele de apă din județul Iași. Investiția ajunge la 300 de mii de euro

ApaVital instalează încă 5.000 de module radio pe contoarele de apă din județul Iași. Investiția ajunge la 300 de mii de euro

24 apr. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan, în Economic Local

Societatea de apă-canal, ApaVital, cumpără încă 5.000 de module radio pentru a fi montate în județul Iași. În momentul de față, există 21.000 de dispozitive instalate

ApaVital continuă investițiile la rețeaua de apă din județul Iași. Contractul privind modulele radio pentru citirea contoarelor de la distanță ajunge la 1.511.146 de lei, fără TVA, undeva la 300 de mii de euro. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este data de 3 iunie 2024, iar contractul are o durată de 12 luni.

ApaVital montează 5.000 de module radio în județul Iași

Compania a mai avut, în trecut, investiții pentru modulele radio de citire de la distanță. Datele furnizate sunt centralizate în orice moment al zilei, astfel că este mult mai simplu pentru client și pentru furnizor, în ceea ce privește facturarea.

„Marea majoritate a contoarelor aflate în decontare cu utilizatorii serviciilor noastre sunt fabricate de Itron, proporția acestora fiind de aprox. 97% din numărul total. Aceste contoare sunt preechipate în vederea montării de transmiţătoare radio, în cadrul societăţii existând o aplicaţie informatică specifică de procesare a datelor furnizate de modulele radio pe care le solicităm”, se arată în caietul de sarcini.

De asemenea, cu modulele de citire de la distanță nu mai este nevoie de personal suplimentar pentru verificarea contoarelor de apă.

„Modulele radio urmează a fi montate în locuri greu accesibile (ex. subsoluri, puncte termice, cămine inundate, cămine adânci etc.) pentru creşterea eficienţei activităţii de citire a contoarelor de apă efectuate de către salariaţii cu atribuţii în acest sens şi corectitudinea consumurilor facturate utilizatorilor. În acest moment, pe toată aria de operare a APAVITAL S.A. sunt montate circa 21.000 de dispozitive, creşterea progresivă a numărului de branşamente şi implicit a numărului de contoare impunând soluţii rapide şi sigure de citire a indexurilor, fără suplimentarea numărului de salariaţi dedicaţi”, este stipulat în documentație.

Dispozitivele trebuie să corespundă indicațiilor tehnice

Vor fi aduse 5.000 de bucăți de module radio care să fie potrivite contoarelor de apă existente.

„Modul de comunicație radio 433 MHz pentru comunicație bidirecțională (citire – programare), având gradul de protecție mecanică IP 68, Cyble AnyQuest Enhanced sau echivalent, pentru contoare de apă Itron =  5.000 buc”, este precizat în caietul de sarcini.

În documentație sunt precizate mai multe indicații tehnice care trebuie să fie respectate pentru furnizarea dispozitivelor.

„Modulul radio trebuie să fie conceput cu transmisie bidirectională pentru citirea datelor. Modulul radio trebuie să fie capsulat ermetic; Să fie compatibil cu mijloacele de măsurare produse de firma ltron. Condiţie eliminatorie; Să fie programabil prin software si să poată fi livrat pre-programat. Operaţiile de reconfigurare şi resetare alarme se vor face fără demontarea modulului radio de pe contor, cu ajutorul terminalului portabil”, mai era prezentat în documente.

ApaVital urmează să monteze modulele radio noi în județul Iași, în a doua jumătate a acestui an.

Comentarii
  • castiga firma baiatului lui apostol ion fost director exploatare apa singura firma care partikipa la licitatie
    ce bine este in demokratie!
    mancam cu mai multe tacamuri , bagam in aceeasi gura si ajungem tot la 2 metri in pamant dar nu luam nimic cu noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024