Prima pagină » Local » ApaVital închiriază utilaje pentru lucrările din județul Iași! Valoarea contractului este de 500.000 de euro
ApaVital închiriază utilaje pentru lucrările din județul Iași! Valoarea contractului este de 500.000 de euro

ApaVital închiriază utilaje pentru lucrările din județul Iași! Valoarea contractului este de 500.000 de euro

06 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Compania de apă-canal închiriază utilaje pentru realizarea lucrărilor de intervenție la rețelele de apă și canalizare. Procedura urmează să fie organizată la mijlocul lunii ianuarie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Compania de apă-canal a județului Iași anunță noi investiții. Pe data de 12 ianuarie 2022, ApaVital organizează o licitație pentru achiziția serviciilor de închirieri utilaje ce urmează să fie folosite la lucrări de terasamente la rețelele de apă și canalizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.333.560 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Utilajele vor fi folosite pe o perioadă de 12 luni.

„Închirierea utilajelor este necesară pentru executarea de lucrări la rețelele de apă și canalizare. În ansamblu, aceste lucrări necesită săpături, umpluturi, nivelări, precum și manipularea conductelor, a fitingurilor, a plăcilor prefabricate din beton și, în general, a materialelor utilizate în cadrul lucrărilor mai sus menționate. Se vor executa lucrări atât în zona urbană, cât și în zona rurală. Lucrările implică următoarele categorii de operațiuni: spargere beton / asfalt, săpătură mecanizată cu buldoexcavatorul multifuncțional pe pneuri, umpluturi și nivelări de pământ, încărcarea pământului rezultat din săpătură, descărcarea conductelor, a plăcilor prefabricate și a altor materiale la locul în care se execută lucrarea”, se arată în caietul de sarcini.

O licitație asemănătoare a fost organizată și în trecut.

Licitația va fi împărțită în 4 loturi

Procedura organizată de ApaVital a fost împărțită în 4 loturi, ce conțin: buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (6 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (4 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), buldozer șenile (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată). Utilajele vor fi utilizate timp de 16.910 ore în ariile de operare Bahlui-Târgu Frumos și Prut-Bârlad.

„Utilajul va fi închiriat cu deservanți / conducător auto, iar alimentarea cu combustibil și întreținerea acestuia cad în sarcina exclusivă a operatorilor economici (ofertanții). Dacă în perioada comandată de efectuare a lucrărilor de săpătură utilajul închiriat este imobilizat din diverse cauze, operatorul economic se obligă să îi pună la dispoziție entității contractante un alt utilaj echivalent, fără costuri suplimentare, iar repunerea în funcțiune a utilajului închiriat trebuie să se facă în timpul cel mai scurt posibil”, se mai arată în documentația procedurii.

Compania de apă-canal dă peste 600.000 de euro pe refacerea drumurilor afectate de lucrări

Totodată, pe data de 15 decembrie 2021, ApaVital SA organizează altă procedură pentru execuția lucrărilor de refacere a sistemului rutier, în urma intervențiilor realizate la avariile apărute la rețelele de apă-canal.

„Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea și siguranța tuturor operațiunilor executate pe șantier și pentru procedeele de execuție utilizate, cu respectarea prevederilor și a reglementărilor legii privind calitatea în construcții”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările vor viza tronsoane din municipiul Iași, municipiul Pașcani, dar și orașele Târgu Frumos și Podu Iloaiei. Vor fi refăcute sisteme rutiere de tip foarte greu, greu, mediu și ușor. Valoarea estimată a contractului este de 3.326.650 de lei, fără TVA, aproape 665.000 de euro. Autoritatea contractantă a semnat în trecut un contract pentru furnizarea mai multor loturi de piese auto în trecut cu Romtec Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`