Prima pagină » Local » ApaVital igienizează rezervoarele de apă din județ! Iată programul în care mai mulți ieșeni nu vor avea apă curentă

ApaVital igienizează rezervoarele de apă din județ! Iată programul în care mai mulți ieșeni nu vor avea apă curentă

24 aug. 2022, 02:00,
Andreea Andrei în Local

Reprezentanții ApaVital SA au anunțat că se igienizează rezervoarele de apă din mai multe comune ale județului Iași. Cetățenii din zonele care se alimentează de la rezervoarele din Păușești, Tungujei, Jigoreni, Vălenii și Potângeni vor avea apa întreruptă pe parcursul lucrărilor de igienizare

ApaVital igienizează rezervoarele de apă din județ, iar persoanele care vor avea apa întreruptă pe perioada lucrărilor sunt sfătuite să își facă provizii de apă potabilă. Rezervoarele din Păușești, Tungujei, Jigoreni, Vălenii și Potângeni sunt vizate pentru aceste lucrări.

Care este programul în care se igienizează rezervoarele de apă

Perioada de igienizare a rezervoarelor de apă este 24-26 august 2022, iar orarul de întrerupere a apei este anunțat pentru fiecare zonă în parte.

„În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă din localitatea Păușești, comuna Dumești, de 200 mc capacitate, miercuri, 24 august 2022, ora 8:00, până la ora estimată 19:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din localitățile Păușești și Chilișoaia din comuna Dumești”, transmit reprezentanții ApaVital.

Pentru localitățile Tungujei și Jigoreni, comuna Țibănești, rezervoarele de apă vor fi igienizate, începând de miercuri, 24 august 2022, ora 07:00, până pe 25 august 2022, ora estimată 16:00. În acest interval, furnizarea apei potabile este întreruptă pentru locuitorii din Tungujei, comuna Țibănești.

Localitățile Vălenii și Jigoreni, din comuna Țibănești, vor avea program de întrerupere a apei în intervalul 25-26 august 2022, începând cu ora 07:00, până a doua zi, la ora 16:00. Rezervorul de apă pentru aceste două comune are capacitatea de 300 de metri cubi.

Cetățenii sunt sfătuiți să își facă provizii de apă potabilă

Reprezentanții ApaVital sfătuiesc cetățenii să își facă provizii de apă potabilă pentru perioada în care lucrările de igienizare au loc.

Printre zonele în care se fac aceste lucrări sunt și localitățile Movileni, Potângeni, Larga Jijia și Iepureni, din comuna Movileni.

„În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă din localitatea Potângeni, comuna Movileni, de 400 mc capacitate, joi, 25 august 2022, ora 8:00, până la ora estimată 19:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din localitățile Movileni, Potângeni, Larga Jijia și Iepureni din comuna Movileni”, completează reprezentanții ApaVital.

Locuitorii acestor zone în care sunt programate lucrările de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă sunt înștiințați că la momentul repornirii furnizării de apă există posibilitatea ca apa să fie cu reziduuri.

„La reluarea furnizării există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate. Dacă situația persistă, sunați la ApaVital, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere”, transmit reprezentanții ApaVital.

Compania ApaVital igienizează rezervoarele de apă din județ. Rezervoarele din Păușești, Tungujei, Jigoreni, Vălenii și Potângeni sunt vizate pentru aceste lucrări. Perioada în care sunt programate lucrările este 24-26 august 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024