Operatorul pentru serviciile de apă-canalizare a implementat cu succes proiectul de contorizare individuală la nivelul scărilor de bloc din orașul Târgu Frumos. Reprezentanții ApaVital explică faptul că consumurile estimate se pot înlocui cu date introduse personal de către ieșeni
ApaVital Iași a implementat cu succes proiectul de contorizare individuală la nivelul scărilor de bloc din localitatea Târgu Frumos.
Operatorul pentru serviciile de apă-canalizare din județul Iași a efectuat recepția unei investiții în infrastructura de apă și apă uzată constând în contorizarea la nivel de scară a blocurilor din localitatea menționată.
Proiectul care a avut o valoare de 1.496.850 lei a fost necesar pentru a preîntâmpina eventualele probleme survenite din cauza alimentării cu apă a unor blocuri prin intermediul rețelei de apă potabilă ce trecea prin subsolurile blocurilor, de la o scară la alta și de la un bloc la altul. Totodată, lucrările au fost necesare din cauza vechimii rețelei de alimentare cu apă, dar și a situațiilor în care contorizarea mai multor scări se făcea prin intermediul unui singur apometru general.
„Lucrările efectuate pentu contorizare la nivel de scară a blocurilor din localitatea Târgu Frumos au constat în realizarea unui număr total de 39 cămine apometru, montarea a 80 de apometre și înlocuirea rețelei de apă pe o distanță de 2,7 kilometri”, au explicat oficialii ApaVital Iași.
Consumul estimat de apă făcut de ApaVital se poate înlocui cu datele introduse personal de ieșeni
Dacă nu se folosește contorizarea individuală, reprezentanții ApaVital mai anunță faptul că consumurile estimate se pot înlocui cu date introduse personal de către utilizator.
Dacă doriți să evitați facturarea unui consum estimat, ApaVital a pus la dispoziție mai multe alternative de comunicare: pe pagina de internet, telefonic sau prin completarea tabelului primit odată cu factura, urmând ca regularizarea consumului să se facă după citirea contorului de către reprezentanții ApaVital.
„Estimarea transmisă va deveni anexă la contractul de furnizare și va fi utilizată de fiecare dată la facturare. Dacă doriți să modificați estimările, trebuie să comunicați acest lucru în scris. Formularul cu estimarea consumului poate fi trimis prin poștă pe adresa ApaVital sau poate fi transmis pe e-mail, la adresa contact@apavital.ro. În eventualitatea în care nu ne veți remite tabelul cu estimarea consumului, vom continua să facem estimări în funcție de media consumului realizat în ultimele 12 luni cu citiri de regularizare o dată la șase luni”, au mai precizat reprezentanții ApaVital Iași.
Reamintim faptul că de la 1 august 2020, apa potabilă livrată de ApaVital are un preț cu 74 bani mai mare pentru fiecare metru cub distribuit, iar tarifele la serviciile de canalizare/epurare au crescut cu 92 bani/mc, valori la care se adaugă TVA. Modificările de preț au fost aprobate atât de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin avizul cu numărul 806.950/29.04.2020, cât și de Adunarea Generală a Asociației Regionale a Serviciilor de Apă Canal Iași ARSACIS.