Prima pagină » Local » ApaVital Iași a avut 84 de angajați confirmați pozitiv cu COVID-19 de la începutul pandemiei
ApaVital Iași a avut 84 de angajați confirmați pozitiv cu COVID-19 de la începutul pandemiei

ApaVital Iași a avut 84 de angajați confirmați pozitiv cu COVID-19 de la începutul pandemiei

11 nov. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

La ApaVital Iași au fost 84 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, iar la realizarea testărilor recente s-au descoperit 28 de cazuri pozitive, aceștia fiind izolați la domiciliu

ApaVital Iași are la data de 10 noiembrie 2020 un număr de 28 de angajați confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2. Astfel, la operatorul de apă-canalizare mai sunt în prezent un număr total de 66 de angajați izolați la domiciliu, număr care include și cazurile depistate pozitiv. Totodată, de la începutul pandemiei au fost izolați la domiciliu 230 de angajați, dintre care 84 au avut rezultate pozitive în urma testelor pentru COVID-19.

„Pe toată perioada, ApaVital a luat măsurile pentru a opri răspândirea virusului SARS-COV-2. În momentul actual, din cele 66 de persoane aflate în izolare la domiciliu, un număr de 28 angajați au fost confirmați pozitiv, aceștia fiind în evidența DSP. De la începutul perioadei de pandemie, 230 de angajați ai ApaVital s-au izolat la domiciliu, dintre aceștia 84 având confirmată infecția cu virusul SARS-CoV-2. Nu dispunem de informații despre starea de sănătate a angajaților, respectiv cazurile grave sau ușoare. Pe toată durata bolii, confirmații pozitivi se află, medical, în evidența Direcției de Sănătate Publică”, a declarat Răzvan Manolache, purtător de cuvânt ApaVital Iași.

Un focar de SARS-CoV-2 a fost înregistrat în cadrul ApaVital Iași la începutul lunii octombrie 2020

De altfel, la începutul lunii octombrie 2020, bilanțul cazurilor de COVID-19 în cadrul ApaVital Iași era de 12 persoane, când s-a depistat un focar de șapte cazuri într-o singură secție și alte cinci care nu aveau legătură între ele. Familia și persoanele cu care cazurile confirmate au fost în contact intră în izolare, existând un total de cazuri pozitive raportate de ApaVital și angajați reconfirmați cu SARS-CoV-2.

„S-au luat măsuri administrative astfel încât să fie afectată cât mai puțin activitatea productivă. Se procedează conform normelor legale referitoare la pandemie. Se dezinfectează locurile de muncă și instrumentele de lucru, iar activitatea personalului afectat se redistribuie”, a adăugat Răzvan Manolache.

Personalul ApaVital are acces la servicii de testare PCR

Până la începutul lunii iulie a fost testat tot personalul companiei ApaVital Iași, iar ulterior au fost realizate și unele retestări în cazul în care angajații prezentau simptomele sau dacă au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv. ApaVital a comandat în total 1.500 de teste pentru cei 1.346 de angajați și pentru eventualele retestări ale celor care prezentau simptome de îmbolnăvire de la începutul pandemiei. Pe de altă parte, în perioada ultimelor trei luni s-au înregistrat peste 80 de persoane care lucrează pentru operatorul de apă-canalizare care au fost internate ori au intrat în autoizolare la domiciliu.

„Nu este necesară achiziția de noi teste întrucât avem deja creat cadrul necesar unui acces operativ la serviciile de testare, în situația existenței unor necesități de această natură”, au mai precizat reprezentanții companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`