Prima pagină » Local » ApaVital extinde rețeaua din municipiul Pașcani! A fost semnat contractul cu Consiliul Județean Iași

ApaVital extinde rețeaua din municipiul Pașcani! A fost semnat contractul cu Consiliul Județean Iași

10 iun. 2022, 02:05, 1 ,
Andreea Andrei, în Local

Consiliul Județean Iași a semnat deja contractul cu ApaVital pentru a extinde rețeaua de apă și canalizare pentru o mare parte din municipiul Pașcani. O dată cu această lucrare, se vor rezolva problemele importante în domeniul alimentării cu apă

Joi, 09 iunie 2022, Consiliul Județean Iași, împreună cu administrația locală Pașcani și directorul ApaVital s-au întâlnit pentru a face publică începerea lucrărilor pentru extinderea ți modernizarea rețelei de apă din Municipiul Pașcani. A fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor care vor dura 24 de luni și va atinge cele mai în nevoie zone ale municipiului

Primaria Pascani intrare

Primarul Pașcaniului a fost prezent la ședință și a menționat importanța acestui demers

A fost semnat contractul cu ApaVital

 Mihai Dorus in studioul bzi live

Directorul ApaVital  consideră municipiul Pașcani un punct economic important

Proiectul de modernizare și extindere a rețelei de apă din municipiul Pașcani este unul dintre cele mai mari din cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare. Valoarea lucrărilor este împărțită în două contracte de 82.880.600 lei fără TVA, respectiv 92.777.000 lei fără TVA.

“Sunt două contracte majore care vor crește calitatea vieții pentru miile de ieșeni din comunitățile în care vor fi implementate. Mă refer atât la apa pentru consum care, astfel, va fi livrată la cele mai înalte standarde şi va contribui la sănătatea populației, cât și la colectarea și epurarea apelor uzate, o necesitate pentru protejarea mediului. Extinderea şi modernizarea rețelelor, precum şi construirea stațiilor de epurare şi tratare reprezintă o prioritate peste tot în țară, iar noi, la Iaşi, derulăm prin ApaVital cel mai mare program de investiții la nivel regional”, declară Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Zonele în care se vor executa lucrările sunt Șcheia, A. I. Cuza, Oboroceni, Heleșteni, Rediu, Vascani, Pașcani, Lunca, Blăgești, Boșteni, Gâștești și Sodomeni.

lucrari de racordare la apa

Lucrările vor dura 24 de luni

Calitatea vieții este în strânsă legătură cu cea a apei

sediul apavital iasi

ApaVital a semnat contracte de aproximativ 500 de milioane de euro

Lucrările de extindere și modernizare a rețelei de apă vizează în special zonele municipiului Pașcani în care apa lipsește sau nu are presiune. Directorul ApaVital Iași, susține că municipiul Pașcani este o zonă de mare importanță din punct de vedere economic și social.

„Faptul că din 20 de contracte care sunt în total pe POIM, printre primele 7 se semnează și cel de la Pașcani dovedește interesul nostru. Pașcaniul este foarte important pentru noi și din punct de vedere economic, și din punct de vedere social. Trebuie să facem aceste investiții pentru că schimbările climatice nu mai sunt doar o poveste, iar resursele de apă devin tot mai limitate. Pașcani este un centru de greutate pentru compania noastră. În această zonă, vom avea proiecte de peste 150 milioane de lei în derulare, în perioada următoare”, spune Mihai Doruș, directorul Apavital Iași.

Compania Apavital a mai încheiat până acum încă 6 contracte în valoare totală a investiției de 500 de milioane de euro.Toate contractele au fost semnate în cadrul Proiectului  de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Iași.

Gradul de racordare la apă potabilă, în județul Iași, va ajunge la 84%, iar pentru rețeaua de canalizare la 77%.

Vor fi aproximativ 200.000 de locuitori racordați la rețeaua de apă și peste 80.000 de locuitori ce vor fi racordați la rețeaua de canalizare în urma semnării contractului pentru lucrările de modernizare și extindere a sistemului de apă din municipiul Pașcani.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024