Prima pagină » Local » ApaVital cumpără utilaje pentru extinderea canalizării! Contractul este de aproape 700.000 de euro
ApaVital cumpără utilaje pentru extinderea canalizării! Contractul este de aproape 700.000 de euro

ApaVital cumpără utilaje pentru extinderea canalizării! Contractul este de aproape 700.000 de euro

29 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Mai multe utilaje vor fi achiziționate de ApaVital în contextul în care vor fi realizate mai multe lucrări de extindere a rețelelor de apă-canal. Licitația este programată la începutul lunii mai, 2022

Compania de apă-canal organizează noi achiziții. Astfel, pe data de 10.05.2022 ApaVital va organiza o licitație pentru furnizarea mai multor utilaje. Valoarea estimată a contractului este de 3.480.821 lei fără TVA, aproape 700.000 de euro.

”Achiziția utilajelor care fac obiectul contractului de furnizare este prevăzută în cadrul Proiectului regional «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în perioada 2014-2020», finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, conceput pentru a se adresa nevoilor de dezvoltare, inclusiv din sectorul protecției mediului. Obiectivul general al proiectului de investiții este creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației, precum și a nivelului de colectare și epurare a apelor uzate menajere”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. În ediițiile trecute ale BZI, a fost prezentată situația proprietarilor din Hlincea, care au rămas fără apă potabilă.

ApaVital cumpără utilaje pentru extinderea canalizării, licitație împărțită în 4 loturi

Conform autorității contractante, licitația va fi împărțită în 4 loturi. Necesarul constă în autocamion basculant pentru transport nămol-3 buc., cântar mobil pentru autobasculantă-3 buc., încărcător frontal-1 buc., tractor cu remorcă și cisternă-2 buc. Utilajele urmează să fie livrate în termen de 12 luni de la semnarea contractului. Garanția cerută este de minimum 24 de luni.

”Obiectul contractului îl constituie furnizarea de utilaje operaționale necesare pentru transportul periodic al nămolului deshidratat produs de stațiile de epurare, manipularea și încărcarea nămolului deshidratat produs în stațiile de epurare noi și existente din aria de operare, intervenția și remedierea avariilor de pe rețelele de apă/canalizare, aducerea la starea inițială a carosabilului afectat de lucrărirle de intervenție la rețelele de apă/canalizare”, se mai arată în documentația procedurii.

În trecut, ApaVital a organizat licitații pentru furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

Compania de apă-canal a alocat fonduri și pentru închirierea utilajelor

Totodată, ApaVital a demarat o licitație și pentru achiziția serviciilor de închirieri utilaje ce urmează să fie folosite la lucrările de terasamente pentru rețelele de apă și canalizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.333.560 de lei fără TVA, aproape 500.000 de euro. Contractul va avea o durată de 12 luni. Procedura organizată de ApaVital a fost împărțită în 4 loturi ce conțin: buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (6 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (4 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), buldozer șenile (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată).

Utilajele vor fi utilizate timp de 16.910 ore în ariile de operare Bahlui-Târgu Frumos și Prut-Bârlad. Licitația organizată de ApaVital privind furnizarea de utilaje pentru extinderea canalizării este una dintre multe proceduri organizate de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *