Compania de apă-canal a lansat o nouă procedură, pentru a achiziționa reactivi pentru laborator, la data de 1 septembrie, iar comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic
ApaVital cumpără zeci de substanțe pentru a fi folosite la analizele specifice monitorizării calității apei potabile, apei uzate, a apelor de suprafață, subterane și nămolurilor de epurare. Pentru anul 2023 compania nu mai are pe stoc suficiente substanțe pentru a face analizele pentru ultimele luni din an. Valoarea estimată a contractului este de 796.578 de lei, aproximativ 161.000 de euro.
ApaVital cumpără reactivi pentru laborator
Compania ApaVital trebuie să-și refacă stocul de reactivi chimici pentru laborator, deoarece sunt efectuate analize în ceea ce privește apa potabilă în mod constant. Produsele solicitate vor fi livrate în mai multe loturi de către ofertant, fiind 9 loturi de diferite materiale necesare analizelor. În prezent, nu a apărut niciun ofertant pentru această achiziție, însă termenul-limită este până la 27 septembrie 2023.
„Achiziționarea reactivilor de laborator din prezentul caiet de sarcini este impusă de necesitatea dotării laboratoarelor în vederea monitorizării calității apei potabile produsă și distribuită consumatorilor, a apelor uzate preluate în rețelele de canalizare exploatate de ApaVital SA de la agenții economici, monitorizarea calității apelor uzate, epurate, deversate în emisari/cursuri de ape, controlul eficienței proceselor de tratare și a celor de epurare, precum și pentru realizarea determinărilor solicitate de clienții externi ai societății.
Produsele solicitate sunt: reactivi chimici; MRC (Materiale de Referință Certificate)-uri; teste cuvetă; kituri de testare; soluții standard; reactivi analize bacteriologice apă potabilă, reactivi analize bacteriologice ape uzate; teste rapide bacteriologice”, se arată în caietul de sarcini.
Condiții speciale pentru livrare
Având în vedere că se lucrează cu substanțe chimice, livratorul trebuie să îndeplinească niște condiții speciale. Astfel, este necesară obținerea unor anumite avize și certificate pentru comercializarea produselor respective. De asemenea, calitatea substanțelor trebuie să întrunească cerințele celor de la ApaVital, existând și un termen de valabilitate acordat de furnizor. Agenția Europeană pentru Chimicale trebuie să acorde un certificat de autorizare pentru substanțele livrate.
„La livrare furnizorul va transmite următoarele documente care însoțesc produsele: aviz/documentul de însoțire a mărfii; declarație de calitate/conformitate ale produselor cu toate cerințele legislative din partea producătorilor; fișa tehnică de Securitate elaborată conform Anexei II la Regulamentul European nr.453 din 2010 privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice; rapoartele de încercare și certificatul de acreditare și anexa acestuia ale laboratorului emitent al rapoartelor de încercare; certificatul REACH (Regulamentul privind înregistrarea, evaluarea, autorizare, restricționarea substanțelor chimice) emis de către Agenția Europeană pentru Chimicale, tradus în limba română”, se mai arată în procedură.
Compania de apă-canal ApaVital cumpără reactivi pentru laborator, în valoare de 160.000 de euro, preț fără TVA. Substanțele vor fi folosite pentru analizele necesare în monitorizarea calității apei potabile.
Reactivi pentru detectarea chimicalelor și a agenților patogeni.
Dar reactivi pentru duritatea apei?! Nu mai este mult și ne va taxa pentru balastul livrat la robinet. Și nu este puțin.
Până atunci, va rog cu respect sa primiți m*ie non stop.