Prima pagină » Local » ApaVital cumpără module radio pentru apometre! Contractul are o valoare de 6 milioane de euro
ApaVital cumpără module radio pentru apometre! Contractul are o valoare de 6 milioane de euro

ApaVital cumpără module radio pentru apometre! Contractul are o valoare de 6 milioane de euro

07 mai 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe loturi de module radio vor fi furnizate companiei de apă-canal a județului Iași. Licitația este programată la mijlocul lunii iunie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii

Compania de apă-canal a județului Iași a lansat o nouă achiziție. Pe data de 15.06.2022, ApaVital organizează licitația privind furnizarea mai multor loturi de module radio pentru contoarele de apă. Contractul prevede și asigurarea montajului. Valoarea estimată a contractului este de 28.156.800 lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro.

„Contextul prezentului caiet de sarcini îl constituie încheierea unui cadru pentru: achiziționarea de module de comunicație radio, de comunicație LoRa sau echivalent pentru contoarele de apă instalate la utilizatorii din Zona Metropolitană Iași a Apavital (respectiv Unitățile Admnistrativ-Teritoriale Iași, Lețcani, Ciurea, Bârnova, Tomești, Holboca, Aroneanu, Valea Lupului, Rediu, Miroslava, Popricani); montajul modulelor achiziționate pe contoarele de branșament instalate la utilizatorii din Zona Metropolitană Iași a ApaVital SA; colectarea în proporție de sută la sută a datelor de la contoarele echipate cu module radio cu protocol”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital a încheiat un contract și pentru furnizarea pieselor de schimb pentru parcul auto.

ApaVital cumpără module radio pentru apometre

Conform acordului-cadru, ApaVital a stabilit un necesar maxim de 60.000 de module radio.

„În acest moment, în aria de operare sunt aproximativ 48.000 de contoare preechipate pentru citirea de la distanță, creșterea progresivă a numărului de branșamente impunând soluții rapide și sigure de citire a indexurilor, fără suplimentarea numărului de salariați dedicați. Facturarea la timp a consumurilor în baza indicațiilor contorului de branșament și evitarea atribuirii consumurilor estimate cauzate de lipsă acces pe proprietate și eliminarea interacțiunii între delegatul entității contractante și utilizator și implicit evitarea riscurilor cauzate de citirea vizuală”, se mai arată în documentația procedurii.

În 2021, o firmă din Iași a lucrat cu ApaVital pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări.

Compania de apă-canal închiriază utilaje cu 500.000 de euro

Totodată, compania de apă-canal a lansat altă procedură și pentru achiziția serviciilor de închirieri utilaje ce urmează să fie folosite la lucrările de terasamente pentru rețelele de apă și canalizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.333.560 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Contractul va avea o durată de 12 luni.

Procedura organizată de ApaVital a fost împărțită în patru loturi, ce conțin: buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (6 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (4 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), buldozer șenile (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată). Utilajele vor fi utilizate timp de 16.910 ore în ariile de operare Bahlui-Târgu Frumos și Prut-Bârlad. ApaVital cumpără module radio pentru apometre în cadrul programului anual de achiziții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *