Prima pagină » Local » ApaVital cumpără electropompe pentru modernizarea infrastructurii! Valoarea contractului este de 340.000 de euro
ApaVital cumpără electropompe pentru modernizarea infrastructurii! Valoarea contractului este de 340.000 de euro

ApaVital cumpără electropompe pentru modernizarea infrastructurii! Valoarea contractului este de 340.000 de euro

13 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Noi achiziții sunt anunțate la compania ApaVital SA. Mai multe loturi de electropompe vor fi furnizate către compania de apă-canal. Procedura este programată la jumătatea lunii noiembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației

Compania de apă-canal din județul Iași demarează noi achiziții. Astfel, pe data de 16.11.2021, ApaVital SA organizează o licitație privind furnizarea mai multor loturi de electropompe pentru desfășurarea activității zilnice. Valoarea estimată a contractului este de 1.696.475 lei, fără TVA, aproape 340.000 de euro.

„Se impune achiziționarea ca urmare a înlocuirii sistemelor de pompare, ce prezintă stare de uzură ridicată ori sunt defecte, existente în stațiile de pompare de ape potabile, ape uzate, epurare, tratare avute în administrare de către societate, pompe ce asigură producerea, distribuirea apei potabile și colectarea și epurarea apei uzate. Totodată, se impune achiziționarea de «elice din inox pentru mixer Flygt» pentru înlocuirea paletelor actuale executate din aluminiu, care sunt degradate și dezechilibrate și care duc la funcționarea defectuoasă a mixerelor și, de asemenea, pot transmite acest dezichilibru la ansamblul reductor – etanșare – motor și scoaterea definitivă din funcționare a mixerului”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul de echipamente

Procedura a fost împărțită în patru loturi: elice din inox, electropompe, suflante aer și pompe. Necesarul este de aproximativ 100 de pompe.

„În momentul de față, în dotarea societății nu există rezerve la pompele solicitate care să asigure funcționarea proceselor tehnologice la parametri optimi în cazul unor avarii sau defecțiuni. Aceste produse vor fi folosite și în dotarea și modernizarea punctelor de lucru care necesită adaptarea la cerințele legislative și tehnice în vigoare”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Echipamentele vor fi furnizate în termen de maximum 90 de zile de la semnarea contractelor. Furnzorii trebuie să asigure o garanție de minimum 12 luni. Totodată, ApaVital organizează o procedură și pentru achiziția de autoutilitare.

Compania de apă-canal investește în extinderea canalizării din Tomești

Recent, ApaVital a finalizat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare din comuna Tomești, județul Iași, în zona Dealul Doamnei. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Alsim Invest SRL, cu sediul social în județul Iași. Valoarea finală a contractului este de 616.235 lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 1,2 milioane lei, profit de 420.570 lei, datorii de 152.237 lei, cu un număr de opt angajați. Firma este controlată de Doina Voroneanu. La procedură au mai participat societățile Thot Technology SRL, Lis Affair SRL, Casrep SRL, Geiger Transilvania SRL, Europartener SRL, Rekainstal Shop SRL, Saga Energy SRL – SO.I.M. SRL, Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL, dar au fost descalificate. Primăria Tomești a organizat altă licitație pentru refacerea trotuarelor din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *