Prima pagină » Economic Local » ApaVital cumpără echipamente de protecție pentru angajați! Firma care a câștigat contractul a vândut într-un an de 1 milion de euro
ApaVital cumpără echipamente de protecție pentru angajați! Firma care a câștigat contractul a vândut într-un an de 1 milion de euro

ApaVital cumpără echipamente de protecție pentru angajați! Firma care a câștigat contractul a vândut într-un an de 1 milion de euro

21 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Compania de apă-canal a finalizat o licitație pentru furnizarea mai multor loturi de echipamente de protecție. Contractul a fost câștigat de o firmă din municipiul Iași. Comisia de evaluare a luat în calcul ofertele cu prețul cel mai mic depuse de furnizori

ApaVital SA, compania de apă-canal a județului Iași, a încheiat o nouă achiziție din cadrul programului anual. Este vorba despre mai multe loturi de echipamente de protecție. Contractul a fost câștigat de societatea Global Sistem SRL, din municipiul Iași, care a depus o ofertă financiară de 1.407.289 lei, fără TVA, adică 280.000 de euro.

„Echipamentul de protecție care se va achiziționa trebuie să respecte toate riscurile implicate, fără a conduce el însuși la un risc mărit, să ia în considerare cerințele ergonomice, să fie compatibile și să își păstreze eficacitatea în raport cu riscurile respective. Produsele fac obiectul acestei achiziții, trebuie să fie noi, de calitatea superioară și realizate în concordanță cu standardele interne și internaționale valabile în prezent”, se arată în caietul de sarcini.

Societatea câștigătoare este deținută de Ciprian Ciobanu și Daniela Mihaela Ciobanu. Cifra de afaceri a firmei este de aproape 1 milion de euro. În 2020, aceeași societate a furnizat echipamente către ApaVital.

Autoritatea contractantă va comanda 58 de tipuri de echipamente

ApaVital SA a stabilit un număr de 58 de tipuri de echipamente. Printre acestea se numără antifoane externe, bocanci cu bombeu metalic, cască de protecție, cizme pantalon, șort sudor, semimască cu două filtre, căciulă de iarnă, costum salopetă, mănuși antitermice, combinezon ignifugat, tricouri, veste avertizoare etc.

„Pentru fiecare produs ofertat și livrat se va menționa durata de utilizare și perioada de garanție. Perioada de garanție a produselor ofertate trebuie să fie de minimum 24 de luni de la data recepției. Toate cheltuielile legate de rezolvarea defectelor apărute și dovedite a fi urmare a neconformității produselor cad automat în sarcina ofertantului. Dacă produsul inspectat sau testat nu corespunde specificațiilor tehnice, achizitorul are dreptul să-l respingă, iar furnizorul are obligația, fără a modifica prețul, de a-l înlocui în termen de 3 zile”, se mai arată în documentația procedurii.

Două loturi de piese pentru parcul auto valorează 12 milioane de euro

Totodată, ApaVital SA a încheiat altă licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractului se apropie de prevederea bugetară inițială. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *