Prima pagină » Economic Local » ApaVital cumpără contoare de apă! Firmele pot câștiga un contract în valoare de 100.000 de euro
ApaVital cumpără contoare de apă! Firmele pot câștiga un contract în valoare de 100.000 de euro

ApaVital cumpără contoare de apă! Firmele pot câștiga un contract în valoare de 100.000 de euro

03 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe loturi de contoare vor fi achiziționate de către ApaVital SA pentru branșamentele realizate în perioada următoare. Procedura va fi organizată la mijlocul lunii martie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic

Compania de apă-canal din Iași continuă programul de achiziții. Pe data de 16.03.2021, ApaVital SA organizează o licitație pentru achiziția mai multor loturi de contoare de apă și accesorii, ce urmează să fie folosite la noile branșamente realizate de companie. Valoarea estimată a contractului este de 634.170 de lei, fără TVA, peste 100.000 de euro. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Durata de serviciu a contoarelor nu va fi mai mică de 10 ani, perioadă în care se vor asigura piesele și subansamblele (originale de la producător) necesare reparațiilor. Livrarea se va face doar pe baza comenzilor emise de ApaVital SA. Termenul de livrare este de maximum 6 săptămâni de la primirea comenzii. Nerespectarea termenului de livrare atrage rezilierea unilaterală a contractului și reținerea garanției de bună execuție”, se arată în caietul de sarcini.

Anul trecut, ApaVital a organizat o licitație similară.

ApaVital SA a întocmit lista cu echipamentele necesare

Conform necesarului, compania de apă-canal va achiziționa un număr de 984 de contoare de apă rece cu diferite clase de precizie. Se mai adaugă 85 de filtre cu diametre cuprinse între 65 și 200 de mm.

„Contoarele vor avea capace de protecție rabatabile care să protejeze cadranul contorului de eventualele deteriorări mecanice și de depunere, iar la citire acestea să se poată rabata pentru a se putea citi indicațiile de pe cadranul contorului. Capacul va fi prevăzut cu urechi pentru sigilare, cu scop antifraudă. Locul de montaj: în cămine de apometru sau subsoluri, cu posibilitatea de a lucra în mediu inundat. Contoarele vor dispune de protecție împotriva fraudării, prin sigilare conform aprobării de model”, se mai arată în documentația procedurii.

A fost lansată licitația privind achiziția soluțiilor pentru tratarea apei potabile

Totodată, ApaVital SA cumpără soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. Recent, ApaVital SA a lansat licitația cu prevederea bugetară de 1.627.550 de lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Chimcomplex SA, Chemical Company SA, Blue Neon SRL Brenntag SRL și Dafcochim Distribution SRL. Conform caietului de sarcini, necesarul ApaVital este de 1.911 tone de soluții. Produsele vor fi transportate la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *