Prima pagină » Economic Local » ApaVital cumpără conducte pentru investiții! Contractul de 2 milioane de euro este vânat de 3 firme
ApaVital cumpără conducte pentru investiții! Contractul de 2 milioane de euro este vânat de 3 firme

ApaVital cumpără conducte pentru investiții! Contractul de 2 milioane de euro este vânat de 3 firme

08 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Rețelele de apă-canal din Iași ce aparțin companiei ApaVital vor fi extinse. La procedura pentru achiziția mai multor loturi de conducte au depus oferte mai multe firme. Prețul cel mai mic este criteriul de departajare. Ofertele au intrat în etapa de evaluare

Compania de apă-canal a anunțat noi investiții în județul Iași. Recent, ApaVital SA a demarat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de conducte. Valoarea estimată a contractului este de 12.894.195 lei, fără TVA, peste 2 milioane de euro. La procedură au fost depuse oferte din partea următoarelor societăți: Tehno World SRL (Suceava), Valplast Industrie SRL (București), Valrom Industrie SRL (București). Ofertele au intrat în etapa de evaluare, urmând să fie aleasă propunerea financiară cu prețul cel mai mic.

„Ca urmare a achiziției acestor conducte, se vor aduce beneficii în ceea ce privește furnizarea în regim continuu a cantității de apă necesară populației, preluarea apelor menajere prin realizarea de noi rețele de canalizare și activitatea de întreținere, exploatare a rețelelor de apă-canalizare ale ApaVital SA pentru toată aria de operare. Îmbunătățirea serviciilor de furnizare de apă potabilă, colectarea și epurarea apelor uzate și, implicit, creșterea numărului de abonați la aceste servicii”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a împărțit licitația în 4 loturi

Procedura este împărțită în patru loturi: conducte PEHD, conducte PVC, conducte PAFSIN (pentru căptușirea conductelor învechite), conducte PEXAL. Contractul se va derula prin intermediul unui acord-cadru. Transportul produselor va fi asigurat de furnizorul cu care se va semna contractul. Perioada de garanție trebuie să fie de minimum 24 de luni de la data furnizării.

„Realizarea în condiții de eficiență a activității de întreținere și exploatare a infrastructurii de apă și de canalizare la nivelul ariei de operare a Operatorului Regional ApaVital SA presupune asigurarea unei dotări corespunzătoare a sectoarelor de exploatare ale operatorului. Totodată, extinderea ariei de operare, precum și necesitatea de a asigura servicii de calitate impun achiziționarea conductelor prevăzute în caietul de sarcini”, se mai arată în documentația procedurii.

În trecut, compania a organizat achiziții similare.

ApaVital cumpără hidranți subterani pentru intervențiile pompierilor

Totodată, compania de apă-canal a lansat licitația pentru achiziția mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro. La procedură au fost depuse 3 oferte din partea următoarelor societăți: Vestra Industry SRL (Botoșani), Petrouzinex SRL (Piatra Neamț), Duna Armătura București SRL. Hidranții vor fi montați la o adâncime de 1.25 metri. Conform necesarului, în total vor fi cumpărați 160 de hidranți subterani.

„Necesitatea achiziționării acestor hidranți subterani, pentru asigurarea intervenției operative de limitarea și stingerea incendiilor, igienizarea și descărcarea rețelelor de distribuție în urma intervențiilor din sistemul de alimentare ApaVital, a fost creată de motivația protejării bunurilor și mediului”, se arată în obiectivul procedurii.

În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de către o firmă din Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *