Prima pagină » Economic Local » ApaVital construiește o gospodărie de apă în satul Măcărești. Contractul ajunge la o valoare de 270 de mii de euro
ApaVital construiește o gospodărie de apă în satul Măcărești. Contractul ajunge la o valoare de 270 de mii de euro

ApaVital construiește o gospodărie de apă în satul Măcărești. Contractul ajunge la o valoare de 270 de mii de euro

11 mart. 2024, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan, în Economic Local

Operatorul de apă-canal din Iași continuă investițiile la infrastructura din județ. În satul Măcărești, comuna Prisăcani, va fi construită o gospodărie de apă

Pentru comuna Prisăcani a fost propus un proiect, la sfârșitul anului 2023, de extindere a rețelei de apă și canalizare. Acum, în satul Măcărești, va fi necesară și construirea unei gospodării de apă pentru a ajuta la distribuirea pe rețelele din zonă. Acest proiect ajunge la o valoare de 1.335.402 lei, fără TVA, undeva 270 de mii de euro.

ApaVital construiește o gospodărie de apă în satul Măcărești

Termenul de depunere a ofertelor este până la data de 4 aprilie 2024. În zonă vor mai fi amplasate conducte de apă, la Prisăcani și Moreni. Astfel, sute de oameni vor avea acces la apă potabilă și canalizare. Perioada de finalizare a lucrărilor va fi de 24 de luni. De asemenea, în satul Măcărești, vor mai fi montate și conducte pe o lungime de 1.290 m.

„Scopul realizării lucrării este alimentarea cu apă și este justificat de o serie de aspecte critice ale infrastructurii de alimentare cu apă din localitatea Măcărești, de necesitatea asigurării cu apă potabilă a populației din regiune, pentru creșterea gradului de confort și de sănătate al localnicilor, creșterea nivelului de trai al acestora. S-a avut în vedere faptul că dezvoltarea economică și socială durabilă a unei localități depinde în mare măsură de amploarea echipării edilitare a acesteia, de asigurarea tuturor utilităților necesare desfășurării activității potențialilor investitori sau consumatori, prin ridicarea standardului de viață, creșterea atractivității localității pentru investitori și o protecție mai bună a mediului”, se arată în procedură.

Ofertanții trebuie să respecte proiectul tehnic

Construcția va fi amplasată pe o suprafață de 1.500 mp, fiind asigurată de Primăria Prisăcani undeva la marginea satului Măcărești, în partea de S-V a localității. Materialele folosite trebuie să corespundă exact cu cele prevăzute în proiectul tehnic.

„Gospodăria de apă care face obiectul proiectului este alcătuită din: două rezervoare metalica supraterane; stație pompare; stație clorinare; cameră vane; cămin deversare; cămin neutralizare; grup electrogen; podeț din beton armat. Alimentarea cu energie electrică se va executa pentru locul de consum permantent printr-un branșament standard. Gospodăria de apă va fi protejată cu poartă acces, precum și o împrejmuire a incintei realizată din plasa bordurată tip Metro cu stâlpi metalici și soclu din beton armat. Accesul pe proprietate se va realiza din strada Poarta Țărnii prin intermediul podețului de beton. Iluminatul incintei Gospodăriei de apă se va realiza prin intermediul a 2 stâlpi metalici pentru iluminatul stradal amplasați pe latura sudică a amplasamentului în zona gardului”, mai este prezentat în proiectul tehnic.

Localnicii din Măcărești vor beneficia de apă și canalizare după ce va fi construită o gospodărie de apă în localitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *