Prima pagină » Economic Local » ApaVital achiziționează contoare de apă! O firmă din Botoșani a depus oferte pentru contractul de 100.000 de euro
ApaVital achiziționează contoare de apă! O firmă din Botoșani a depus oferte pentru contractul de 100.000 de euro

ApaVital achiziționează contoare de apă! O firmă din Botoșani a depus oferte pentru contractul de 100.000 de euro

18 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Mai multe loturi de contoare vor fi achiziționate de către ApaVital SA pentru branșamentele realizate în perioada următoare. Oferta depusă de Vestra Industry SRL a intrat în etapa de evaluare financiară

Compania de apă-canal din Iași desfășoară în continuare programul de achiziții. Recent, ApaVital SA a demarat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de contoare de apă și accesorii, care urmează să fie folosite la noile branșamente realizate de companie. La procedură a fost depusă o singură ofertă, din partea societății Vestra Industry SRL, cu sediul în Botoșani. În societate sunt prezenți 4 asociați: Valeriu Iftime, Doru Popa, Ovidiu Jitaru și Petru Parfenov. În 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 75,3 milioane lei, profit de 5,9 milioane lei, datorii de 25,2 milioane lei, cu 57 de angajați. Contractul pus la dispoziție de ApaVital SA are o valoare de 634.170 lei, fără TVA, peste 100.000 de euro.

„Durata de serviciu a contoarelor nu va fi mai mică de 10 ani, perioadă în care se vor asigura piesele și subansamblele (originale de la producător) necesare reparațiilor. Livrarea se va face doar pe baza comenzilor emise ApaVital SA. Termenul de livrare este de maximum 6 săptămâni de la primirea comenzii. Nerespectarea termenului de livrare atrage rezilierea unilaterală a contractului și reținerea garanției de bună execuție”, se arată în caietul de sarcini.

Anul trecut, ApaVital a organizat o licitație similară.

ApaVital SA cumpără echipamente pentru contorizarea apei reci

Conform decumentației, compania de apă-canal va cumpăra un număr de 984 contoare de apă rece cu diferite clase de precizie. Lotul este completat de 85 de filtre cu diametre cuprinse între 65 și 200 mm.

„Contoarele vor avea capace de protecție rabatabile care să protejeze cadranul contorului de eventualele deteriorări mecanice și de depunere, iar la citire, aceasta să se poată rabata pentru a se putea citi indicațiile de pe cadranul contorului. Capacul va fi prevăzut cu urechi pentru sigilare, cu scop antifraudă. Locul de montaj: în cămine de apometru sau subsoluri, cu posibilitatea de a lucra în mediu inundat. Contoarele vor dispune de protecție împotriva fraudării, prin sigilare conform aprobării de model”, se mai arată în documentația procedurii.

Citadin SA, firma de asfaltări a Primăriei Iași, vinde mixtură pentru ApaVital SA

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a încheiat procedura pentru furnizarea mai multor cantități de mixturi asfaltice. Procedura a avut o prevedere bugetară de 176.620 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 de euro. La licitație a fost depusă o singură ofertă, din partea Citadin SA, ce a fost declarată câștigătoare.

„În cazul în care adezivitatea bitumului față de agregatele naturale este mai mică de 80 la sută, este obligatorie aditivarea bitumului și reverificarea adezivității bitumului aditivat. În acest caz, contractantul va furniza toate detaliile necesare despre aditivul utilizat și va descrie metodologia folosită în procesul de control al amestecului aditiv – bitum”, se arată în caietul de sarcini.

Necesarul ApaVital este de 508 tone de mixtură asfaltică, ce va fi folosită la întreținerea îmbrăcăminților rutiere. Totodată, va fi cumpărată și o cantitate de 1.000 de kilograme de bitum tăiat. Traseele afectate de lucrările de canalizare vor fi readuse la stadiul inițial. Valoarea finală a contractului a ajuns la 169.541 lei, fără TVA, aproximativ 35.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`