Prima pagină » Local » ApaVital a investit peste 3 milioane de euro pentru infrastructura de apă potabilă în cinci comune din Iași

ApaVital a investit peste 3 milioane de euro pentru infrastructura de apă potabilă în cinci comune din Iași

08 apr. 2022, 00:01,
Maria Moldovanu, în Local

ApaVital a semnat un contract prin care urmează să fie conectate la infrastructura de apă potabilă cinci comune din județul Iași. Instituția a investit peste 3 milioane de euro în acest proiect. Conducta va fi construită între comunele Bălțați și Belcești, pentru a oferi posibilitatea de a se alimenta cu apă și localităților din preajmă

Săptămâna aceasta a fost semnat contractul de la sediul APAVITAL S.A. care permite realizarea unor investiții cu privire la conducta de aducțiune Bălțați-Belcești pentru alimentarea cu apă potabilă a cinci comune din județul Iași. Este vorba despre: Bălțați, Belcești, Coarnele Caprei, Focuri și Gropnița. Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 12 luni de la emiterea ordinului până la începerea propriu-zisă a acestora.

 sedinta din cadrul Apavital

ApaVital are în vizor și alte localități din județul Iași pe care urmează să le conecteze la sistemul de apă potabilă

ApaVital a investit 3 milioane de euro pentru a conecta la apă potabilă 25.000 de ieșeni

 Costel Alexe alaturi de alte doua persoane la o masa

La semnarea contractului a fost prezent și Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, care a menționat că în continuare CJ va investi în dezvoltare

În decursul acestei săptămâni, ApaVital a semnat un contract prin care urmează să fie conectate la infrastructura de apă potabilă cinci comune din județul Iași. Potrivit declarațiilor reprezentanților instituției, pentru întregul proiect, s-a alocat suma de 16.093.643,27 lei fără TVA, peste 3 milioane de euro.

„Marți, 6 aprilie 2022, la sediul APAVITAL S.A. a fost semnat contractul pentru realizarea investiției Conductă de aducțiune Bălțați-Belcești pentru alimentarea cu apă a comunelor Bălțați, Belcești, Coarnele Caprei, Focuri, Gropnița, județul Iași, în valoare de 16.093.643,27 lei fără TVA, realizată din fonduri proprii ale APAVITAL S.A.”, precizează reprezentanții ApaVital.

Firma contractantă care va executa lucrările este EUROPARTENER S.R.L., alături de companiile DAMIENA S.R.L., IDES ELECTRIC S.R.L. și SUDOPLAST S.R.L.. Durata de execuție a lucrării este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

La semnarea contractului a fost prezent și Președintele Consiliului Județean (CJ), Costel Alexe, care a susținut în totalitate această decizie, și a menționat că în continuare CJ va investi în dezvoltarea județului Iași.

„Prin finalizarea acestei investiții vom aduce apă potabilă în casele a 25.000 de ieșeni, în următoarele 12 luni, cât durează execuția lucrării.  Felicitări, Apavital, pentru această nouă lucrare și mult succes firmelor contractate. Vom continua să investim în proiecte de dezvoltare a infrastructurii de apă pentru ca ieșenii să aibă acces la această resursă vitală”, subliniază președintele CJ, Costel Alexe.

emblema ApaVital sub forma de jucarie pe un contract

Pentru întregul proiect s-a alocat suma de 16.093.643,27 lei fără TVA, peste 3 milioane de euro

Se vor asigura și condițiile de extindere a microsistemului de alimentare pentru Podişu şi Filiaşi

 Costel Alexe da mana cu o persoana

Durata de execuție a lucrării este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor

Conducta va fi construită între comunele Bălțați și Belcești, pentru a oferi posibilitatea de a se alimenta cu apă potabilă și localităților din preajmă, datorită lungimii sale.

„Conducta de aducțiune, de 400 mm diametru, va avea o lungime de 11,6 km, urmând a fi construită între localitățile Bălțați și Belcești pentru a alimenta cu apă potabilă comunele: Bălțați, Belcești, Coarnele Caprei, Focuri și Gropnița. În cadrul lucrărilor de investiții, vor mai fi realizate o stație de pompare din beton armat în incinta cantonului Belcești, dar și subtraversări ale râului Bahlui și ale căii ferate”, spun specialiștii ApaVital.

ApaVital are în vizor și alte localități din județul Iași pe care urmează să le conecteze la sistemul de apă potabilă. Potrivit acestora, localitățile Podișu și Filiași de asemenea vor avea acces la microsistemul de alimentare, iar pentru comuna Costuleni, se implementează Programul Operațional Infrastructura Mare pentru a putea beneficia de investiții cu fonduri europene. Aici se face referire la Contractul de Lucrări 5, Extinderea sistemului de apă şi canalizare în judeţul laşi – Axa 3 laşi – Comarna – Costuleni – Dobrovăţ – Ciorteşti – Cozmeşti.

Faptul că instituția ApaVital Iași a investit peste 3 milioane de euro în infrastructura de apă potabilă pentru comunele din județul Iași nu este decât un început, potrivit acestora, iar schimbările sunt abia la punctul de start și se vor desfășura de acum înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *