Prima pagină » Economic Local » ApaVital a încheiat un contract pentru serviciile de pază! Contractul general are o valoare de 800.000 de euro
ApaVital a încheiat un contract pentru serviciile de pază! Contractul general are o valoare de 800.000 de euro

ApaVital a încheiat un contract pentru serviciile de pază! Contractul general are o valoare de 800.000 de euro

05 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Un nou contract de pază va fi derulat de compania ApaVital SA. Deocamdată, a fost semnat doar contractul pentru paza din județul Neamț. Lotul de la Iași nu a fost adjudecat firmelor interesate. Prețul cel mai mic a fost un criteriu de departajare

Compania de apă-canal din Iași continuă programul de achiziții. Recent, ApaVital SA a demarat o licitație pentru achiziția serviciilor de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecție a persoanelor ce aparțin companiei. Valoarea estimată a contractului este de 3.657.923 lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Procedura a fost împărțită în două loturi: obiectivele din județul Iași și din județul Neamț. Însă, procedura a fost încheiată doar pentru serviciile destinate județului Neamț. Contractul a fost câștigat de Sheriff Guard Protection SRL. Oferta finală a fost de aproximativ 100.000 de euro.

„Cerințe generale obligatorii: să dețină cu orice titlu cel puțin 2 câini dresați pentru patrulare, personalul de pază să fie dotat corespunzător cu uniformă și însemne distinctive, mijloace tehnice de comunicare (stație radio), mijloace tehnice de apărare (baston tonfă, spray lacrimogen), mijloace de alarmare și semnalizare (fluier, lanternă), dotarea cu armamentul și muniția aferentă pentru personalul de la posturile înarmate”, se arată în caietul de sarcini.

În județul Neamț trebuie ocupate 3 posturi

Pentru lotul din județul Neamț, necesarul constă în 3 posturi.

„Serviciile de protecție personală specializată se solicită pentru asigurarea securității reprezentanților unității care se deplasează pe teren și care prin natura activității pe care o desfășoară pot fi supuși agresiunilor verbale și/sau fizice. Serviciile de protecție a persoanelor se vor efectua cu echipaje dotate corespunzător pentru intervenție și autovehicule specializate, în funcție de solicitările achizitorului și se vor taxa separat față de celelalte servicii”, se arată în documentația procedurii.

Paza va fi asigurată timp de 26.280 ore pe an. Obiectivele din zona Timișești se întind de pe o suprafață de 5.620 metri, în zona satelor Plăieșu – Timișești – Zvoronești. În privința lotului din județul Iași, necesarul constă în 25 de posturi de pază. Pe parcursul contractului, ce sa va desfășura timp de 12 luni, agenții vor presta 171.125 ore. Totodată, va fi asigurată și protecția reprezentanților ApaVital SA. În 2020, ApaVital a încheiat contractul de pază cu societatea Nord – Est Security SRL.

ApaVital SA cumpără soluții pentru tratarea apei

Nu în ultimul rând, ApaVital SA cumpără soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația cu prevederea bugetară de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 euro. Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Chimcomplex SA, Chemical Company SA, Blue Neon SRL Brenntag SRL și Dafcochim Distribution SRL. Conform caietului de sarcini, necesarul ApaVital este de 1.911 tone de soluții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *