Prima pagină » Local » ApaVital a ales firma care se va ocupa de montarea apometrelor! Contractul are o valoare de 240.000 de euro
ApaVital a ales firma care se va ocupa de montarea apometrelor! Contractul are o valoare de 240.000 de euro

ApaVital a ales firma care se va ocupa de montarea apometrelor! Contractul are o valoare de 240.000 de euro

03 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

ApaVital SA a finalizat licitația pentru serviciile de montare și demontare a apometrelor în gospodăriile din județul Iași. Compania a ales serviciile unei societăți cu sediul social în comuna Miroslava. Comisia de evaluare a ales oferta furnizorului cu prețul cel mai mic

Compania de apă-canal din județul Iași a încheiat licitația pentru furnizarea serviciilor de montare și demontare a contoarelor de apă rece. Comisia de evaluare a ales oferta societății AP Krystian Group SRL, cu sediul social în comuna Miroslava, județul Iași. Contractul final a ajuns la o valoare de 1.196.800 de lei, fără TVA, aproape 240.000 de euro. Firma este condusă de Ionuț Cristian Apostol. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 1,7 milioane de lei, profit de 181.479 de lei, cu un număr de 13 angajați. Compania de apă-canal a comandat mai multe loturi de sisteme pentru contorizarea consumului de apă. La licitație a mai participat societatea Smart Eco Plus SRL, din București, dar oferta nu a fost considerată conformă.

ApaVital a stabilit numărul de intervenții realizate de firma câștigătoare

Autoritatea contractantă a stabilit și numărul de intervenții ce vor fi realizate în perioada următoare. Astfel, sunt vizate 6.000 de apometre în Zona Metropolitană Iași și 10.000 de apometre din Zona Județeană Iași. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 15 luni de la semnarea contractului.

„Deoarece numărul de branșamente este în continuă creștere, numărul contoarelor ce trebuie demontate / montate este fluctuant de la an la an, iar piața muncii nu ne poate satisface nevoile de personal calificat în domeniul instalațiilor apă-canal, este necesară încheierea unui contract pe acest segment de activitate cu o firmă de profil care să suplinească carențele existente și de perspectivă”, se mai arată în documentația procedurii.

Compania de apă-canal investește 20 de milioane de euro în zona Pașcani

Totodată, ApaVital SA organizează pe data de 15.03.2022 o licitație pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Pașcani. Valoarea estimată a contractului este de 93.029.466 de lei, fără TVA, aproape 20 de milioane de euro. Finanțarea este asigurată prin alocarea fondurilor europene. Conform proiectului, investițiile vor fi realizate în municipiul Pașcani, dar și în cele 5 suburbii: Blăgești, Boșteni, Gâștești, Lunca Pașcani, Sodomeni.

Este vizată reabilitarea conductei de aducțiune pe o lungime de 6.432 de metri, dar și montarea unei conducte noi cu o lungime de 3.174 de metri. Nu în ultimul rând, proiectul presupune reabilitarea altei rețele de alimentare, cu apă – 11.673 de metri, extindere rețea de alimentare cu apă – 13.711 metri, înființare rețea de alimentare cu apă – 19.248 de metri, reabilitare rețea de canalizare menajeră – 3.928 de metri, extindere rețea de canalizare menajeră – 8.909 metri, înființare de rețea de canalizare menajeră – 31.469 de metri. Autoritatea contractantă a semnat în trecut un contract pentru furnizarea mai multor loturi de piese auto cu Romtec Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *