Prima pagină » Actualitate » Apartamentele Duplex atrag tot mai mulți adepți. Care sunt avantajele lor și cu ce se diferențiază
Apartamentele Duplex atrag tot mai mulți adepți. Care sunt avantajele lor și cu ce se diferențiază

Apartamentele Duplex atrag tot mai mulți adepți. Care sunt avantajele lor și cu ce se diferențiază

28 sept. 2023, 12:13, 8 ,
în Actualitate

În căutarea căminului perfect, departe de zgomotul și agitația orașului, dar totuși aproape de birou, școală, centre comerciale și servicii esențiale, tot mai mulți oameni își găsesc liniștea și confortul în apartamentele tip duplex situate în cartiere rezidențiale noi. Acestea oferă un mod de viață echilibrat, combinând eleganța cu utilitatea.

Cu ce se diferențiază apartamentele Duplex din Silk District

Primul aspect care atrage atenția în acest cartier rezidențial este arhitectura modernă și designul rafinat, multitudinea de facilități incluse în complex dar și oferta variată de locuințe, care să răspundă tuturor cerințelor. Cu linii curate, fațade elegante și materiale de înaltă calitate, Silk District impresionează din prima clipă. Ferestrele mari și lumina naturală abundentă crează un mediu prielnic trăirii liniștite și relaxate.

Apartamentele Duplex din Silk District sunt compartimentate astfel încât fiecare membru al familiei să se bucure de autonomie, de spațiu și intimitate. În plus, priveliștea asupra orașului e o sursă grozavă de energie și relaxare!

Spațiu Generos

Apartamentele tip duplex sunt cunoscute pentru spațiul lor generos și distribuția inteligentă a acestuia.  Potrivite pentru familii extinse și pentru persoanele care își doresc spații mari și aerisite, duplexurile Silk District sunt complet finisate, astfel că singura grijă este alegerea pieselor de mobilier care să răspundă exigențelor.

Apartamentele Duplex pot fi cu 3 sau 4 camere, dispuse pe ultimele 2 niveluri ale clădirilor, pentru priveliști spectaculoase. Au suprafețe utile generoase, de la 66 m² până la 112 m², pentru amenajarea încăperilor în funcție de preferințe și nevoi și beneficiază de terase de la 14 m² până la 35 m², pentru relaxare în aer liber în orice moment al zilei.

Comunitate și Conexiuni

Un alt aspect atrăgător al locuirii într-un cartier rezidențial nou este comunitatea înfloritoare și conexiunile sociale pe care le oferă. Rezidenții se bucură de acces la facilități comune dar și de integrarea în proiecte a componentei de birouri, care transformă Silk District în destinația perfectă pentru cei care caută echilibrul între birou și viață personală. Cartierul mixed-use este proiectat cu accent pe accesibilitate și conveniență.

Silk District este un amplu proiect de regenerare urbană, de tip mixed-use, dezvoltat de Prime Kapital într-o zonă în plină expansiune a orașului Iași.

Localizat excelent, proiectul are o conexiune directă cu centrul orașului și integrează apartamente spațioase, zone verzi extinse, clădiri de birouri Clasa A și spații comerciale dedicate rezidenților.

Componenta rezidențială a Silk District respectă standardele nZEB (va avea un consum optimizat de energie), iar clădirile de birouri sunt construite conform standardelor BREEAM Outstanding.

Amplasat pe Calea Chișinăului, ansamblul Silk District are o conexiune excelentă la mijloacele de transport în comun, stațiile de tramvai și autobuz fiind chiar în fața complexului.

Stadiul proiectului

În prezent de află în proces de dezvoltare primele două faze de rezidențial și prima fază de birouri, lucrările fiind avansate pentru toate cele 3 componente, primii locatari urmând să se mute în următoarele luni, astfel că oferta de apartamente și birouri disponibile este limitată.

Faza 1 de construcții rezidențiale, pentru primele 4 tronsoane conținând un număr de 315 apartamente, este în mare parte finalizată. În paralel cu realizarea Fazei 1 se derulează și execuția Fazei 2, care include 346 de apartamente și are ca termen de finalizare prima parte a anului 2024.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Dezavantaje: scara ocupa mult spatiu, care nu poate fi utilizat in niciun fel. Dar este platit la 2000 euro/mp.
    Iarna, căldură se ridică spre tavan. Mult mai sus decât acolo unde ar fi nevoie de ea.
    Duplexul e compromisul celor care își doresc o casa cu etaj dar nu au bani decât pt 3 camere la bloc.

  • Priveliștea spectaculoasă?! Ha! Spre hogeagurile cet-ului? E doar o priveliște post-comunista apreciata doar de cei care prefera stilul industrial ori de nostalgici perioadei.

    Copiii isterici care zbiara in locurile de joaca – hăndrălăii de mai târziu care vor bate mingea între blocuri, sub geamurile vecinilor extaziați de liniște – sunt numiți „comunitate înfloritoare și conexiuni sociale”. Iar la câteva sute de apartamente, spațiul dintre blcuri va fi cu siguranță sufocat de boraci galagiosi. Singura conexiune socială posibilă este vederea spre geamul de la baia vecinei de la etajul inferior, data fiind distanta mica dintre blocuri. Avantajul este unul cert: elimină cheltuielile pentru un binoclu. Mai mult, poți număra cu ochiul liber, boabele de fasole din farfuria vecinului de vis a vis. Cool, nu?

    Birouri langa blocuri de locuințe? Perfect! Locatarii vor avea parte de parcări bucsite cu mașinile celor de la birouri, de la 7 dimineața la 9 seara. Vezi exemplul de la Tudor Center.
    Însă cel mai placut va fi dimineața, când toată lumea pleacă la munca, și toată lumea vine… la munca. Cozile la ieșirea din complex vor fi agravate de traficul intens din zona, așa ca locatarii vor fi nevoiți să se trezească la 5 și să plece spre serviciu la 6, că să nu prindă aglomerația. Și să ardă gazul la o cafea prin oraș, până începe serviciul. Cool sau ce?
    Cat despre prosteala cu job-ul aproape de casa… e cea mai cool minciuna. Absolut nimic nu îți va garanta că langa apartamentul tau vei avea și biroul companiei la care lucrezi, in afara dezvoltatorului care mizează pe prostia cumparatorilor. Și asta pt că apartamentele au început a fi vândute cu peste un an în urma, in timp ce spatiile de birouri nu au inca un titular al închirierii. Nu va rămâne decât ca angajații să se milogeasca la patron ca să mute birourile în clădirea de lângă blocul lor. Suna prostesc? Așa și este, dar dezvoltatorul susține că e posibil și chiar așa va fi 🙂
    Hai, să fiți prosti în liniște.

  • Adepți?! Da ce, e vreo secta a duplexistilor?

  • Garsonierele confort trei, care adăpostesc familii extinse pe 18 mp cu tot cu balcon, sapă un pic la temelia localizării excelente. CET-ul de vis-a-vis nu ajută nici el, dar orice facilitate comună din cartierul exclusivist va fi încurcată de vecinătatea cu faveliștii, beneficiarii de facto ai dezvoltării zonei.

  • Va fi perfect, ambuteiaj zilnic sub 5km/h , străzile de pe lângă au limita de tonaj . Acces doar riveranilor? Măcar asa ajung și apartamentele din 77-90 la preț de Silk. Iar dacă se închide CET, Parc .

  • Singurul avantaj la un duplex din ala e ca nu ai nici un prost deasupra ta sa iti trancane in cap.

  • Se vând atât de prost încât au nevoie de reclama.

  • „dispuse pe ultimele 2 niveluri ale clădirilor, pentru priveliști spectaculoase.”
    poate si pentru incendii, la fel de „spectaculoase”? Eu nu as locui in asa ceva nici gratis si astia cer 2000e pe mp? Sorry dar prefer sa mor in alte moduri nu carbonizat. craiova anul asta, rm valcea acu vreo 2-3 ani, confort city din popesti in 2012, inca unu in chiajna nu mai stiu cand. ce aveau in comun? un singur lucru: TOATE erau cotetze cu mansarde. Cate cazuri de blocuri fara mansarda care au luat foc in acelasi mod (toate apartamentele adica 1-2 etaje intregi) cunoasteti? Eu nici unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024