Prima pagină » Titlurile zilei » Apartamentele dintr-un bloc din Vișan, inundate din cauza canalizării. Locatarii sunt disperați: „Am apă cu fecale în toată casa”

Apartamentele dintr-un bloc din Vișan, inundate din cauza canalizării. Locatarii sunt disperați: „Am apă cu fecale în toată casa”

07 sept. 2024, 02:00, 23 ,
Gabriela Rusu în Titlurile zilei

Situație revoltătoare pentru locatarii unui bloc de apartamente, din zona Vișan, după ce s-au trezit, peste noapte, cu locuința inundată din cauza canalizării. Dezvoltatorul dă vina pe Primărie și Apa Vital, în timp ce oamenii scot cu pompa apa din apartamente. Administratorul blocului susține că așa se întâmplă după fiecare ploaie, iar momentan, nu s-a găsit o rezolvare.

Apartamente noi din Vișan, inundate din cauza canalizării

Probleme mari pentru ieșenii care s-au mutat în blocurile noi de pe strada Sf. Ilie, nr. 25, din zona Vișan. De trei ani, de când locuiesc în zonă, după fiecare ploaie, oamenii sunt nevoiți să își scoată apa din casă, și asta pentru că sistemul de canalizare nu face față. La fel s-a întâmplat și ieri, 6 septembrie, atunci când oamenii s-au trezit la trei dimineața cu apartamentele inundate.

„Ne-am trezit cu apa până la genunchi. Toate cele șapte apartamente, de la demisol, au fost inundate. Am chemat pompierii, Apa Vital să ne ajute. După câte am văzut noi, apa avea, în unele locuri, și câte 50 cm, cu cizmele de cauciuc umblam. Avem toată casa plină de apă cu fecale, e dezastru. Problema e de la canalizare, locul de acumulare de pe stradă nu a mai făcut față, cred că s-a înfundat aseară, nu știu. Cei de la Apa Vital au venit să verifice, însă au spus că totul e ok”, a declarat un locatar.

Și administratorul blocului, Alina Moldovan, susține că situația nu este nouă, mai ales că în trecut, locatarii care aveau apartamentul achiziționat în rate mergeau la bancă pentru ajutor financiar, pentru reparații.

„Este jale, am sunat pe unde am putut. La Primărie, la ISU, la Apa Vital, tot. Nimeni nu ne bagă în seamă. Nu se găsește nicio cale de rezolvare, acea canalizare este prost făcută. De la trei dimineața am mers și eu să ajut, să scoatem apa din casă. Oamenii plâng și se uită neputincioși, sunt familii cu copii mici și se uită cum toate plutesc prin casă. Nu e situația nouă, am spus. În trecut, locatarii veneau să le semnez, să meargă la bancă pentru bănuți, să repare, mai ales că ei aveau rate. E trist”, a declarat Alina Moldovan, administratorul blocului de pe strada Sf. Ilie, nr. 25.

Blocul a fost dat în folosință în urmă cu trei ani și are cinci etaje și 48 de apartamente. Acesta face parte din complexul Excentric Apartments, construit de dezvoltatorul Alex Boicu. Reporterii BZI au stat de vorbă și cu acesta, care susține că i-a ajutat pe locatari încă de la ora 03:00 dimineața să scoată apa din casă.

„Am și eu biroul aici și a fost inundat. De la 03:00 stau și îi ajut pe oameni. Am mers și am cumpărat și pompă pentru a scoate apa din casele oamenilor, pentru că cei de la ISU au spus că nu este de competența lor. Știam, înainte de a construi blocul, că există o asemenea situație, însă, dacă noi am depus proiectul, iar cei de la Apa Vital ne-au dat undă verde, am construit. Problema este în locul de unde se varsă apele, bazinul de acumulare nu face față. O să mergem luni cu avocații, să facem demersuri pentru a rezolva situația”, a declarat Alex Boicu, dezvoltatorul imobiliar.

Cu toate că dezvoltatorul cunoștea situația problematică a canalizării, acesta nu a luat-o în calcul în momentul construirii celor două blocuri de pe strada Sf. Ilie, nr. 25. Mai mult, la o primă căutare pe internet a complexului, se poate găsi anunțul de cumpărare a unui apartament din bloc, unde se precizează că: „complexul este unul dintre cele mai moderne proiecte rezidențiale, destinat tuturor persoanelor ce sunt în căutarea unei locuințe noi”.

Situație revoltătoare pentru locatarii unui bloc de apartamente, din zona Vișan, după ce s-au trezit peste noapte cu locuința inundată din cauza canalizării.

Comentarii
  • Cristi Pinciuc

    Alina este președintele blocului.
    Și e în combinație cu Urbica.
    Ei au în administrație acest bloc.
    Dar nu le pasă de durerea oamenilor.
    Fata este depășită dar își salariu de 1200 , bani de țigări cred.
    Blocuri și blocuri….
    Consecințele se văd.
    Pe toate dealurile și vagaunele bloculete.
    Da vice Costel care sta alături, sa băgat la ajutat oamenii?

  • Blocuri in Visan ? Frate, acolo e vita de vie, hai sa zici ca faci vile sau case la tara, dar blocuri ? Poate sa fii vegasluyan, bostonian ca sa te muti la apartament la tara, dar vad ca scrie de rate, de banca, iar aia n-au bani de asa ceva.
    Adevarul e ca schimbarea asta a climei e de vina: cum adica sa ploua la 3 dimineata ? Eheee, ia sa fi plouat pe la 10-11, gasea poporul fecaluta proaspata, nu de ziua trecuta, fragezita la bazin. Bazin ? Bazin ? Am crezut ca nu vad bine. Vilele au piscina, dragi locatari, piscina, nu bazin.

  • Romania lucrului bine facut…de mantuiala ! De vina este sistemul de canalizare prost gandit si mai prost facut. Dati in judecata atat dezvoltatorul cat si administratorul blocului.

  • Dezvoltatorul stia ca acolo nu trebuie contruit ca vor fi probleme dar daca aia de la Apa Vital au zis ia ma si construieste el a construit…pe principiul pot sa ma dau cu capul de perete?Da-te frate!:)) Nu va mai cumparati apartamente pe dealurile alea , cred ca cei care cumpara pe acolo sunt din alte orase si habar nu au ce era in zona aia inainte…vii, livezi etc ca atat mergea pus acolo datorita reliefului!

  • Cetățeanul neturmentat

    Fraților…apartamente la demisol ? Ce e aia ? Cine se mută să locuiască la demisol în sat ? Nu văd nici o mobilă, nici un aparat electrocasnic, doar zoaie la demisol. Sigur nu se țin doar murăturile acolo ?

  • Visan ul nu are terenuri potrivite pt constructia de blocuri.
    Doar case ,cel mult,
    vile ,pot fi construite pe argila aceea cu panza de apa freatică f aproape de suprafața.
    Nu mai imbogatiti niste dezvoltatori escroci ca va nenorociti

  • Preturile mici ale apartamentelor de la tara au niste explicatii. Asta e una dintre ele.

  • Fiecare apartament vandut, trebuia sa vina in dotare cu motopompa si separator de fecale.

  • Așa-i când toți afaficii sunt dezvoltatori….

  • Așa-i când toți afaficii se cred dezvoltatori imobiliari…

  • Han namontana

    Bieții oameni. Veniți din răs-stăfundurile provinciei, rupți în cur, au vrut să se facă „ieșeni”. Unde ? Pe câmp. Cum ? Cu credit ipotecar. Citesc și eu de apartamente la demisol. Tati, așa ceva doar la blocurile vechi din Păcurari mai vezi, alea făcute de ruși. Își țineau locatarii lemnele și vechiturile acolo. Și ghici, da, acolo niciodata nu a rabufnit rahatul la demisol.
    Bieți provinciali, ați venit rupți în cur ca să munciți pe jumate din salariul unui ieșean ca să vă plătiți ratele la Bancă. Cu astfel de mentalitate trageți în jos orașul ăsta. Mai am o veste. Tehnic, problema cu rahatul in „casele” voastre e rezolvabilă. Financiar e clar că nu e de unde dar, hei, ploaia abundentă diluează și finalmente spală rahatul. Vostru. Deci dacă plouă câteva zile se rezolvă de la sine.

  • Decât la bloc în visa o o mai bine la cămin în Bularga

  • o,nu! nu rezidensurile cu cotete de 2 camere ultralucs de 500000 de eur

  • trebuie barca clar. deci pac inca 10000 eur la don dezvoltator pentru al doilea loc de parcare. ca un’ s-o pui, doar n’oi cocota-o pe mashina

  • John Doe nu se lasa invins

    Mizerii de blocuri facute in dorul lelii

  • De unde asta sa stie sa faca blocuri daca el a practicat prostitutia inainte..
    Intrebati-o pe Anca (fosta sotie) cat s-a prostituat inainte ca sa i dea bani lu’ boicu sa faca si el bloc 🤪

  • Capăt Dacia

    Gustați caka de Vișan și stați dimineața 2 ore în trafic în Bucium. Salutări din capăt Dacia țărănoilor:))))

  • APAVITAL sa verifice daca bransamentele de la blocurile construite in spate sunte legale si daca canalizarea e la fel de “buna”ca si la primul bloc 😅

  • Blocuri construite in mlaștină…

  • ce tzeapa v-ati luat cum sa va luati apartamente acolo in zona aia de cacat…mai rau va trebuie…

  • Case pentru creduli ,ce bine e în complex 🤣

  • Nu contează

    Nu mai cumparati apartamente în blocuri noi, făcute de asa zișii dezvoltatori !! Căutați blocuri făcute în anii 80-90 !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *