Prima pagină » Titlurile zilei » Apartamente distruse la „Bohemian Residence”, cartier construit de afaceristul Claudiu Oanea! Experții au arătat dezastrul în fața judecătorului – FOTO

Apartamente distruse la „Bohemian Residence”, cartier construit de afaceristul Claudiu Oanea! Experții au arătat dezastrul în fața judecătorului – FOTO

02 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

La ”Bohemian Residence” din Valea Lupului, dezvoltatorul Claudiu Oanea a vândut un apartament cu deficiențe la acoperiș. Proprietarul l-a acționat în instanță pentru că a refuzat să realizeze lucrările. Recent, experții judiciari au confirmat problemele

Scandalul continuă în cartierul ”Bohemian Residence” din comuna Valea Lupului, județul Iași, construit de dezvoltatorul imobiliar Claudiu Oanea. De mai bine de 3 ani, proprietarul mansardei din imobilul C4 (P+2+M), de pe strada Nufărului, nr. 5, se judecă cu dezvoltatorul din cauza deficiențelor constatate la acoperișul mansardei. Ion B. a cumpărat apartamentul în 2015, după ce a achitat suma de 42.000 de euro.

Proprietarul s-a trezit cu tavanul crăpat, având neplăcuta surpriză să constate că planșeul era construit din plăci de gips carton. Problema prinicipală era legată de faptul că, în podul blocului, aveau acces mai mulți vecini. Dar, pentru că planșeul era din gips carton, apăreau fisuri în tavanul mansardei.

„Cu privire la structura de rezistență a tavanului de rigips, care nu este sigură, podul apartamentului este efectuat dintr-un singur rând de scândură de circa 2 centimetri refolosită în construcție la cofraje, materiale necorespunzătoare siguranței în construcții, iar  vata de sticlă folosită are dimensiuni de doar 10 centimetri și nu este ignifugă, ceea ce crește riscul la incendiu. Din considerente strict financiare, dezvoltatorul a optat pentru structura simplă, chiar dacă aceasta este mai puțin rezistentă”, au arătat în acea perioadă inspectorii de la Inspectoralul Județean în Construcții (IJC) Iași.

Probleme au fost identificate și la apartamentul de la blocul C1.

Apartamentele din cartierul „Bohemian Residence”, vândute de Claudiu Oanea, au fost verificate de experți

La termenul de judecată de la finalul lunii februarie 2022, instanța a analizat noi probe după ce a solicitat intervenția experților judiciari. În raport s-a arătat clar care sunt deficiențele din blocul vândut de afaceristul Claudiu Oanea.

”Intervențiile minimale propuse sunt necesare asigurării cerințelor de calitate conform reglementărilor în vigoare în ceea ce privește protecția și etanșeitatea acoperișului și constau în: refacerea stratului de astereală pe zona cuprinsă între coama principală și cele două coame de schimbare a planului învelitorii, înlocuirea sau dublarea a elementelor de șarpantă, revizuire/completare piese de îmbinare (scoabe, cuie, clești), realizarea stratului de folie hidroizolantă / barieră de vapori, remontarea riglelor de suport pentru prinderea învelitorii, realizarea învelitorii din panouri din tablă, realizarea operațiilor de protecție și ignifugare, completarea elementelor de fixare și rigidizare a elementelor de șarpantă”, au transmis experții la ultimul termen.

Procesul va continua pe data de 31 martie 2022. Proprietarul dorește ca dezvoltatorul să execute reparațiile solicitate. Și dezvoltatorul Ștefan Popescu a fost reclamat de clienții unui bloc de pe Aleea Strugurilor.

Afaceristul Claudiu Oanea are datorii de 3 milioane de euro

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea dezvoltatorului, dar nu a răspuns apelurilor telefonice repetate. De precizat este că proiectul imobiliar din Valea Lupului a fost dezvoltat prin intermediul societății Relativ Impact SRL. În 2020, firma înregistrat o cifră de afaceri de 2.273.868 lei, profit de 66.564 lei, datorii de 15,4 milioane de lei, aproape 3 milioane de euro, cu un număr de 29 angajați.

Afaceristul a beneficiat și de o autorizație de construcție pentru construirea unui hotel pe Aleea Sadoveanu, Municipiul Iași. Conform Planului Urbanistic Zonal, clădirea avea un regim de înălțare S+P+7. Terenul studiat are o suprafață de 2.692 metri pătrați. Rămâne de văzut dacă dezvoltatorul Claudiu Oanea va remedia deficiențele constatate în apartamentul de la ”Bohemian Residence”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *