Prima pagină » Titlurile zilei » Apartament cadou pentru o asistentă medicală de la „Socola”: Comisia specială care acordă locuințe „pe ochi frumoși” angajaților din Sănătate
Apartament cadou pentru o asistentă medicală de la

Apartament cadou pentru o asistentă medicală de la „Socola”: Comisia specială care acordă locuințe „pe ochi frumoși” angajaților din Sănătate

18 ian. 2020, 04:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

O asistentă medicală de la Institulul „Socola” a primit în condiții scandaloase o locuință într-un bloc ANL. Deși imobilul este destinat medicilor de până în 38 de ani, asistenta a primit un cadou nesperat pentru un angajat de statul ei. Conform surselor, o comisie specială a fost formată pentru a oferi apartamentul asistentei Lola Mitrică. Angajata de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași este implicată în mai multe scandaluri care au ajuns chiar la urechile ministrului Sănătății

La nivelul Iașului, până și asistentele medicale primesc locuințe de serviciu. O asistentă în vârstă de 45 de ani de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași a făcut în așa fel încât a ajuns să ocupe un apartament ANL care se află chiar în poarta spitalului. Este vorba despre Blocul ANL F, acolo unde o comisie specială din cadrul Direcției de Sănătate Publică a analizat o cerere făcută de Lola Mitrică, asistent medical angajat în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, pentru acordarea unei locuințe de serviciu.

Deși imobilul este destinat medicilor rezidenți sau specialiști de până în 38 de ani, conform regulamentelor, asistentei Lola Mitrică i-a fost atribuit un apartament în imobilul respectiv. Asta se întâmplă deși Mitrică nu a îndeplinit niciodată condițiile pentru o locuință ANL, deoarece nu are de unde să prezinte documentele necesare obținerii unui contract de închiriere a unui apartament ANL. Asta cu atât mai mult cu cât nu poate îndeplini punctajul pentru a beneficia de un apartament de două camere destinat familiilor cu copii.

Una spune regulamentul, alta s-a întâmplat

Conform regulamentului publicat pe site-ul Direcției de Sănătate Publică, pentru obținerea unui astfel de apartament cu două camere sunt necesare copiile actelor de căsătorie și actele de naștere ale copiilor. Totodată, este necesară diploma de absolvire a facultății. Lola Mitrică nu doar că nu este căsătorită, dar nu are nici diplomă de licență de specialitate, având în vedere faptul că este asistent medical. Chiar și în aceste condiții, asistenta stă acum într-un apartament care ar fi trebuit acordat unui medic. DNA trebuie să cerceteze cine a ajutat-o pe asistenta Lola Mitrică să obțină contractul de închiriere de la DSP Iași și modul prin care a obținut contractul prin prezentarea de documente false sau prin omisiunea unor documente.

Comisia din cadrul DSP acordă locuințele

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași susține că există o comisie specială în cadrul direcției care se ocupă cu analizarea dosarelor și distribuirea locuințelor de serviciu, iar acestea s-ar acorda tuturor angajaților din sistemul medical de stat, nu doar medicilor.

„Este o comisie la nivelul DSP care a analizat cererea și care a aprobat în final să acorde locuința unui angajat din sistemul sanitar de stat. Locuințele respective nu sunt destinate doar medicilor, ci tuturor angajaților din sistemul sanitar de stat. A fost modificat și termenul de 39 de ani până la care se acordau locuințe. Acesta a crescut. Comisia este cea care decide în final cine primește locuințe ANL”, a explicat Dr. Liviu Stafie, Director Executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Cu toate acestea, pe site-ul DSP Iași nu este operată nicio modificare privind alocarea locuințelor ANL pentru medici și tineri specialiști.
Lola Mitrică deține și funcția de Avertizor de Integritate în cadrul Institului „Socola”, iar din această postură a intrat în mai multe scandaluri după ce a pozat și înregistrat colegii și pacienții din spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *