Prima pagină » Titlurile zilei » Apariție surpriză la Maternitatea „Elena Doamna”! Un fost angajat al Primăriei a ajuns director. A candidat singur, fără emoții
Apariție surpriză la Maternitatea

Apariție surpriză la Maternitatea „Elena Doamna”! Un fost angajat al Primăriei a ajuns director. A candidat singur, fără emoții

27 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Un fost angajat din Primăria Iași a ajuns director la Maternitatea „Elena Doamna”. Nu a avut contracandidați, emoțiile fiind minime. Pe lângă proba scrisă și interviu, a trebuit să prezinte și un proiect de specialitate. În final a obținut media generală 8.95. „Am venit cu ideea de maximizare a veniturilor proprii. Pe lângă decontările pe care le primim, avem posibilitatea de a obține venituri și din extraserviciile medicale. Este un centru medical de excepție, «Cuza Vodă» nu a reușit să-l pună în umbră. Pentru mine este un challenge (provocare- n.r.). Mi-aș dori să văd că pot face ceva pentru comunitate. Să ajung să spun că am pus o cărămidă pentru comunitate. Vreau să-mi respect promisiunile făcute. Vreau ca spitalul să redevină un Centru de Excelență”, a declarat Mihai Cristian Andrieș

Schimbare de carieră pentru Mihai Cristian Andrieș, fost director la Termoservice SA și contabil la Ateneul Național Iași. Susținut de PSD, Andrieș a încercat din răsputeri să obțină un post de conducere. Ocazia s-a ivit pe data de 16 ianuarie. Atunci, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Elena Doamna” a organizat un concurs pentru ocuparea funcției de director Financiar-Contabil. După selecția dosarelor, Andrieș a rămas singur în cursă. La testul grilă a obținut nota 9.20, în timp ce la interviu a obținut 10. A scârțâit doar la proba legată de prezentarea proiectului de specialitate. Comisia i-a pus nota 7.65. În final media generală a fost de 8.95. Conform declarației de avere, noul director din maternitate nu deține locuință sau mașini. A declarat că are în proprietate un teren de 663 metri pătrați în Viticultori și 1.000 metri pătrați în Neagra Șarului. Terenurile au fost achiziționate în 2005 și 2007. În 2018, a încasat de la Ateneu suma de 42.691 lei, reprezentând salarii.

Andrieș: „Vreau să-mi respect promisiunile”

Contactat telefonic, directorul Andrieș a precizat că a propus conducerii spitalului un proiect prin care dorește să aducă mai mulți bani instituției.

„Am venit cu ideea de maximizare a veniturilor proprii. Pe lângă decontările pe care le primim, avem posibilitatea de a obține venituri și din extraserviciile medicale. Este un centru medical de excepție, «Cuza Vodă» nu a reușit să-l pună în umbră. Pentru mine este un challenge (provocare- n.r.). Mi-aș dori să văd că pot face ceva pentru comunitate. Să ajung să spun că am pus o cărămidă pentru comunitate. Vreau să-mi respect promisiunile făcute. Vreau ca spitalul să redevină un Centru de Excelență”, a declarat Andrieș.

Legat de activitatea de la Ateneu, Andrieș a vorbit numai la superlativ.

„Oarecum, îi regret pe colegii de la Ateneu. Iubesc oamenii de la Ateneu, îl iubesc pe manager. Sunt bucuros că am fost coleg cu ei. Regret orice colectiv frumos avut alături”, a mai spus noul director.

Imaginea spitalului a fost șifonată

Imaginea Maternității „Elena Doamna” a suferit mult în ultimii ani, din cauza medicului ginecolog Doina Iancu. Zeci de reclamații au fost înregistrate pe numele doctoriței. La un moment dat, a fost numită doctorița morții, pentru că făcea chiuretaje la minore, fără a avea consimțământul scris al tutorelui legal și la femei cu sarcina peste 14 săptămâni. În urmă cu șase ani a primit o sancțiune contravențională în valoare de 26.000 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru că a decontat servicii medicale neefectuate chiar la CMI Doimed Plus, cabinetul lui Iancu. Reporterii BZI au surprins-o anul trecut cum încerca să-i nchidă gura unei paciente nemulțumite, cu suma de 5.000 lei. Iancu i-a cerut să semneze o înțelegere prin care se obliga să nu divulge în spațiul public amănunte din reclamație. În final, pacienta a refuzat înțelegerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024