Prima pagină » National » Apare un nou tip de asigurare pentru șoferii din România! Ce acoperă și cât costă polița
Apare un nou tip de asigurare pentru șoferii din România! Ce acoperă și cât costă polița

Apare un nou tip de asigurare pentru șoferii din România! Ce acoperă și cât costă polița

12 sept. 2024, 15:20,
Mirela Gabriela Todosi în National

Apare un nou tip de asigurare pentru șoferii din România! Mulți conducători auto vor opta pentru această asigurare, fie că au mașină nouă sau nu. Iată ce acoperă și cât costă polița.

Apare un nou tip de asigurare pentru șoferii din România!

Pe piața auto românească se va lansa asigurarea pentru anvelope. Noua asigurare acoperă anvelopele noi, montate pe autoturisme și autoturisme de teren. Suma asigurată este echivalentă cu prețul din factura sau bonul de achiziție și poate merge până la 1.500 de lei pentru fiecare anvelopă. Sunt acoperite riscurile de furt și vandalism, contra unei prime de 30 de lei per anvelopă, pentru o perioadă de 36 de luni. Asirom și Omniasig vor lansa pe piață asigurările pentru anvelopele mașinii.

O noutate este și asigurarea specială pentru bicicliști. De exemplu, pentru o bicicletă de oraș în valoare de 2.000 de lei, se achită 160 de lei pe asigurare. Asigurarea gândită de Asirom nu diferențiază între tipurile de biciclete, de oraș, mountain bike, pliabile, având ca obiect asigurat „biciclete noi, ai căror proprietari, persoane fizice sau juridice, au domiciliul, reşedinţa sau sediul în România, achiziționate de la magazine care comercializează astfel de produse.” Suma asigurată este valoarea de nouă a bicicletei demonstrată cu factură sau bon. Prin această asigurare, sunt acoperite furtul, tâlhăria și tentativa de furt.

Proprietarii de autoturisme din România vor scoate și mai mulți bani din buzunar pentru polițe, la final de an, dar și din 2025. Anul viitor, polița RCA va fi probabil cu 30% mai mare decât în 2024. Noul Cod Rutier care ar putea intra în vigoare anul viitor prevede impunerea obligatorie a polițelor RCA pentru bicicletele și trotinetele electrice. Proiectul de lege prevede modificarea reglementărilor privind asigurările de răspundere civilă obligatorii și extinde obligația de asigurare asupra mai multor vehicule, inclusiv asupra bicicletelor electrice și trotinetelor electrice.

Compania RCA care va da lovitura în țară

Interamerican, cea mai mare companie de asigurări din Grecia, este pe punctul de a reintra pe piața românească de asigurări. Compania intenționează să opereze sub un brand digital. Interamerican, cea mai mare companie de asigurări din Grecia nu va deschide o nouă companie în România, ci va opera prin sistemul de pașaport european, sub regimul Freedom of Establishment (FOE). Aceasta înseamnă că firma va înființa o sucursală locală și va contribui la Fondul de Garantare a Asiguraților din România, oferind astfel o siguranță suplimentară clienților în eventualitatea unor probleme financiare.

Revenirea pe piața românească a companiei RCA vine într-un context în care piața de asigurări auto din România a trecut prin turbulențe semnificative, în special după prăbușirea companiilor City Insurance și Euroins. Noua companie va adopta o strategie mixtă, combinând canalele tradiționale de vânzare cu cele digitale, având în vedere că piața românească de asigurări online este încă în curs de dezvoltare.

Legea din Codul Rutier care ar putea intra în vigoare anul viitor prevede impunerea obligatorie a polițelor RCA pentru bicicletele și trotinetele electrice. Noul proiect de lege prevede obligația de asigurare asupra mai multor vehicule, inclusiv asupra bicicletelor electrice și trotinetelor electrice. Rămâne de văzut dacă aceste legi vor intra în vigoare în anul 2025 și dacă bicicliștii și trotinetiștii vor fi obligați să plătească polițe RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *