Prima pagină » Local » Apare un Centru Regional pentru Tratamentul Infertilității, la Iași. CJ a alocat primele fonduri
Apare un Centru Regional pentru Tratamentul Infertilității, la Iași. CJ a alocat primele fonduri

Apare un Centru Regional pentru Tratamentul Infertilității, la Iași. CJ a alocat primele fonduri

04 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Autoritățile județene au demarat investiția legată de noul Centru Regional pentru Tratamentul Infertilității, la Iași. Investiția va apărea în curte la Maternitatea ”Elena Doamna”

O nouă investiție în sănătate va apărea în municipiul Iași. Autoritățile au inițiat proiectul legat de un nou centru pentru tratarea infertilității, investiție ce va fi derulată de Consiliul Județean (CJ). Proiectul privind noul plan urbanistic zonal (PUZ) a fost lansat pe sistemul electronic de achiziții publice. Contractul are o valoare de 50.000 de lei, fără TVA. Documentația include realizarea PUZ, studiile aferente, precum și documentațiile de obținere avize.

Centru Regional pentru Tratamentul Infertilității în Iași

Firmele interesate pot depune oferte până pe 15 februarie 2022, acestea urmând a fi evaluate până la 12 mai 2022. Conducerea CJ Iași a arătat și în ce va consta această investiție.

”Am scos la licitație contractul de achiziție publică a serviciilor de realizare a planului urbanistic zonal pentru construirea și dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilității Iași. Suntem cu un pas mai aproape de implementarea acestui proiect important nu doar pentru județul Iași, ci pentru întreaga regiune, Moldova fiind o zonă în care nu există un astfel de centru decât în sistem privat. Ne dorim să sprijinim cuplurile prin programe de fertilizare accesibile, știut fiind faptul că aceste servicii sunt foarte costisitoare, iar problema infertilității este din ce în ce mai frecventă”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Cum va arăta investiția din municipiul Iași?

Investiția va fi realizată pe o suprafață de 8.517 metri pătrați. Terenul se află în patrimoniul Consiliului Județean (CJ) Iași pe locul actual al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”. Activitatea maternității va fi comasată cu cea a spitalului similar „Cuza Vodă”, iar pe locul din zona centrală a orașului va apărea noul centru. Detaliile despre această investiție au fost prezentate de șefii CJ în urmă cu câteva săptămâni, însă nu a fost identificată sursa de finanțare.

Centru medical cu 120 de paturi

Investiția va asigura mai multe locuri pentru femeile care vor avea nevoie de ajutor pentru tratarea infertilității.

”Obiectivul principal al proiectului este acela de a ameliora diagnosticul și tratamentul infertilității. Prin realizarea acestui proiect se dorește a se asigura o locație optimă din punct de vedere al amplasării, amenajării și echipării centrului. Aici ar urma să fie acordată asistența medicală pentru această afecțiune pentru toate pacientele din zona Moldovei. În urma implementării proiectului, va rezulta un spațiu medical modern integrat spitalului, dotat corespunzător, cu 120 de paturi”, se arată în caietul de sarcini.

Proiect medical nou în Iași

Noul proiect va fi discutat ulterior în plenul ședinței de Consiliu Județean Iași. Reprezentanții CJ Iași au demarat la finalul anului trecut și o licitație legată de extinderea secției UPU de la Spitalul de Copii din cartierul Tătărași. Investiția vine în completarea proiectului de modernizare a unității medicale. Șefii CJ vor ca noul Centru Regional pentru Tratamentul Infertilității să fie gata în acest mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *