Prima pagină » Titlurile zilei » Aparat de propagandă uriaș plătit de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean. Șeful CJ plătește 13 consilieri personali, cu salarii colosale din bugetul județului Iași, doar ca să-i spele imaginea – FOTO

Aparat de propagandă uriaș plătit de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean. Șeful CJ plătește 13 consilieri personali, cu salarii colosale din bugetul județului Iași, doar ca să-i spele imaginea – FOTO

20 iul. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Un aparat imens de propagandă a ajuns să fie plătit regește de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Șeful CJ ține în jurul său 13 persoane care sunt plătite din bugetul județului Iași pentru a-i promova imaginea zi de zi. O parte din aceste persoane sunt trecute pe cabinetul vicepreședinților Consiliului Județean Iași. Un consilier din aparatul lui Maricel Popa câștigă 9.000 lei pe lângă pensia frumoasă pe care o are. Popa și-a adus și doi studenți care îi promoveză imaginea pe banii județului Iași. La o medie de 5.000 lei lunar pentru consilierii respectivi, reiese o medie de 60 mii lei anual numai pentru un angajat. Se ajunge astfel la o medie de 780 mii lei pe 12 luni pentru salariile celor 13 consilieri personali, asta fără să mai adăugăm și taxele pentru aceste salarii.

Dezmăț pe bani publici, promovat de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași. Actualul șef al Consiliului Județean Iași și-a adus lângă el o armată de consilieri personali pe care-i plătește din bani publici fără nicio problemă. Aparatul de propagandă plătit regește de Maricel Popa conține nu mai puțin de 13 consilieri personali. Este un aparat imens de propagandă pentru o instituție publică.

Spre deosebire de vechiul mandat de la Consiliul Județean, când erau doar 5 consilieri personali, acum, Popa a schimbat între timp organigrama și s-a înconjurat de persoane plătite din bani publici care nu au altceva de făcut decât să-i spele imaginea zi de zi. În biroul lui Maricel Popa sunt 9 consilieri, în timp ce în biroul celor doi vicepreședinți sunt alte 4 persoane trecute drept consilieri personali. Toate aceste persoane nu fac altceva decât să fie un adevărat aparat de propagandă pentru Maricel Popa, în loc să aducă vreun beneficiu pentru instituția Consiliului Județean Iași.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, se folosește de instituție pentru capital electoral. Fonduri publice pentru o armată de oameni

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, îi plătește pe cei 9 consilieri personali din bugetul județului Iași, salariile variind între 1.052 lei și 9.250 lei. La o medie de 5.000 lei lunar pentru consilierii respectivi, reiese o medie de 60 mii lei anual numai pentru un angajat. Practic, se ajunge la o medie de 780 mii lei pe 12 luni pentru salariile celor 13 consilieri personali. Această sumă este calculată însă fără taxele aferente. Rezultă că în 4 ani de mandat, numai pentru aparatul de propagandă al lui Maricel Popa, ieșenii plătesc suma de 3,12 milioane de lei, adică aproximativ 650.000 de euro.

Din cabinetul personal fac parte Mihai Gabriel Popescu, fost consilier județean, și actual pensionar. Pe lângă acesta, în cabinet mai este și Romeo Stoica, fost director la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP). Din cabinetul lui Maricel Popa mai face parte și Gheorghe Nichita, fostul primar al municipiului Iași. De asemenea, în cabinet se mai regăsește Vlad Ciobanu, purtător de cuvânt al organizației PSD Iași, dar și Mihai Amarandei, fost consilier personal al lui Petre Daea, cel care a fost ministru al Agriculturii în Cabinetul Viorica Dăncilă. Din cabinetul lui Maricel Popa mai face parte și Felix Guzgă, fost director de Cancelarie la Prefectura Iași, precum și Lăcrămioara Ursu, reprezentant al romilor. Recent, Maricel Popa, i-a mai angajat și pe doi studenți cu program de două ore, Stelian Tudoriu și Alexandra Florescu.

Programe diferite pentru angajații din aparatul de propagandă de la Consiliul Județean Iași

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, are grijă să-i plătească bine pe cei care îi spală imaginea din bani publici. Cel mai mare salariu îl are Mihai Gabriel Popescu, de 9.052 lei, acesta fiind angajat pe 8 ore. Fostul edil Gheorghe Nichita este trecut la program de 6 ore, cu un salariu de aproximativ 4.000 lei. Lăcrămioara Ursu și Mihai Amarandei au și ei program de 6 ore. Maricel Popa i-a trecut pe aceștia cu 6 ore pentru a-i putea angaja pe cei doi studenți cu program de 2 ore. Sub un așa-zis internship la Consiliul Județean, cei doi tineri sunt folosiți și ei în aparatul de propagandă al lui Maricel Popa.

Pe cabinetul lui Romeo Olteanu sunt trecuți Alexandru Zănoagă, fost ziarist și angajat la cabinetul prefectului, dar și Dan Luca, fost fotograf la gazeta Ziarul de Iași.
De asemenea, în cabinetul vicepreședintelui Victor Chirilă sunt angajați Alexandru Ovidiu, fost director la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași, dar și Ionuț Popa, trecut pe la ALDE, partidul din care tocmai a plecat vicepreședintele CJ.

Bani publici pentru aparatul de propagandă din CJ Iași. Plătiți pentru conturi false pe rețelele sociale

Aparatul de propagandă al lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns să-i organizeze conferințe politice la sediul instituției. Astfel, ieri, 18 iulie 2020, Popa a ieșit dimineață la prima oră cu atacuri politice la adresa actualului Guvern tocmai de la pupitrul Consiliului Județean. Iar aparatul său de consilieri personali i-au făcut declarațiile și i-au promovat pe rețele sociale postarea. De precizat că cei din cabinetul lui Maricel Popa se folosesc de o sumedenie de conturi false pe rețele sociale pentru a promova imaginea lui Popa în spațiul public. Practic, asta au ajuns cei din cabinetul personal al lui Popa să facă pe banii județului. Sunt plătiți regește din banii ieșenilor să promoveze imaginea lui Popa, să-i atace pe adversarii politici prin conturi false.

Asta a ajuns să facă Maricel Popa în disperare de cauză că imaginea lui este extrem de proastă și că ieșenii și-au dat seama că este incompetent. Actualul șef al CJ Iași își permite să irosească mii de lei din bugetul public al județului Iași pentru a plăti consilieri personali ce nu fac altceva decât să-i spele imaginea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024