Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Apă rece pentru demență?
Apă rece pentru demență?

Apă rece pentru demență?

22 oct. 2020, 19:22,
în Sanatate

Apă foarte rece pentru a ajuta la reducerea apariției demenței? Înotul în apă foarte rece ajută organismul să producă o substanță care să lupte împotriva apariției demenței.

Jurnalul Nature relatează că cercetătorii britanici au observat că înotătorii in apa rece aveau niveluri semnificativ ridicate de proteină RBM3 în sânge. Această substanță pare să ajute la evitarea apariției demenței la nivelul creierului. Este produsa de animale care hibernează și declanșează, la sfârșitul hibernării, recreșterea sinapselor esențiale pentru bune funcții cognitive, acestea fiind deteriorate în timpul somnului lung de iarnă.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de știință au „scufundat” câțiva voluntari în apă foarte rece, iarna, și au găsit niveluri foarte ridicate ale acestei proteine. Ca și în cazul urșilor polari și marmotelor. Cercetătorii au reușit astfel să arate că oamenii ar putea produce această proteină, care a fost si scopul operației.

Potrivit autorilor studiului, trebuie, prin urmare, găsit un mod de a stimula producția acestei proteine, în afară de băile cu gheață. Un medicament de exemplu? Este încă puțin devreme de preconizat. Dar acesta este un avantaj interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`