Apă oxigenată în ureche. Cum să elimini complet depozitele de ceară din canalul auditiv

03 nov. 2022, 11:00
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe persoane folosesc apă oxigenată în ureche pentru curățare. Probabil că există peroxid de hidrogen în fiecare casă. Medicamentul este foarte bine cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice. Este bun pentru diverse tăieturi, abraziuni și alte leziuni ale pielii, oprind sângele. Este, de asemenea, cunoscut pentru curățarea cosmetică a canalului auditiv și pentru îndepărtarea dopurilor de ceară din ureche.

Peroxidul de hidrogen în ureche este, de asemenea, folosit ca tratament pentru răceli. Peroxidul ajută organismul să lupte împotriva diferitelor virusuri și infecții care afectează sistemul imunitar uman. Acest produs de farmacie este destul de ieftin și ușor de utilizat. Acești doi factori sunt cei care fac ca peroxidul de hidrogen să fie accesibil unui public larg. Utilizarea peroxidului de hidrogen în ureche, în ciuda prețului său scăzut, poate vindeca în mod eficient multe probleme cu canalul auditiv. Folosirea peroxidului de hidrogen în ureche poate vindeca probleme precum, dopuri de ceară, pierderea auzului, curățarea cavității urechii de murdăria acumulată, dezinfectarea canalului auditiv și dureri de ureche.

femeie care priveste speriata la un betisor pentru ureche

Dacă aveți puroi sau răni, peroxidul de hidrogen se pune în canalul auditiv

Apă oxigenată în ureche. Beneficiile medicamentului

Mulți oameni nu știu cum se curăță urechile cu peroxid de hidrogen. Bineînțeles, beneficiile peroxidului de hidrogen sunt dovedite. Dar, există și opinia că produsul poate reprezenta o amenințare pentru cavitatea urechii interne și chiar pentru timpan.

Trebuie remarcat faptul că peroxidul de hidrogen vândut în toate farmaciile are o concentrație foarte mică de 3% și 5%. Prin urmare, produsul nu poate prezenta niciun pericol, nici pentru părțile interne ale urechii, nici pentru cele externe.

femeie care isi curata urechile folosind un betisor

Medicamentul este foarte bine cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice

De asemenea, nu este adevărat nici faptul că ceara din urechi nu poate fi curățată cu acest produs, deoarece ceara servește drept strat protector natural. De fapt, ceara este concepută pentru a păstra praful, diverse impurități și bacterii în interiorul cojii. Prin urmare, merită să îl îndepărtați în mod regulat pentru a preveni pătrunderea bacteriilor în interiorul urechii.

Cum se curăță urechile folosind acest medicament. Explicații pas cu pas

Să analizăm mai îndeaproape cum să vă curățați urechile cu peroxid de hidrogen. Astfel, pentru a face această procedură luați un tampon subțire de bumbac și înmuiați-l în peroxid de hidrogen 3%. Dacă pielea din interiorul cavității urechii este sensibilă, trebuie să diluați peroxidul de hidrogen în părți egale cu apă.

Apoi, luați acest tampon și puneți-l în ureche. Lăsați-l acolo timp de 5 minute. Apoi îndepărtați tamponul și curățați ușor urechea cu tampoane de bumbac. Dacă vă curățați în mod regulat urechile cu peroxid de hidrogen, puteți apoi să ștergeți pur și simplu interiorul urechii cu un tampon subțire înmuiat în peroxid.

femeie care isi curata urechile folosind un betisor

Trebuie remarcat faptul că peroxidul de hidrogen vândut în toate farmaciile are o concentrație foarte mică de 3% și 5%

Dacă în cavitatea urechii există multă ceară, trebuie efectuată o curățare mai amănunțită cu peroxid de hidrogen. Luați 20 de picături de peroxid de hidrogen 3% și diluați-le cu o lingură de apă curată. Se picură soluția obținută în fiecare ureche, pe rând, câte 5-10 picături. Așteptați 7 minute. Apoi înmoaie tampoane de bumbac în apă caldă și îndepărtează ceara înmuiată din cavitatea urechii.

Dacă folosești apă oxigenată în ureche vei reuși să elimini complet depozitele de ceară în exces din canalul auditiv. Utilizarea regulată a peroxidului de hidrogen poate ajuta la eliminarea problemelor legate de dopurile de ceară și la restabilirea auzului normal. Peroxidul de hidrogen este adesea utilizat pentru otita medie. Dacă aveți puroi sau răni, peroxidul de hidrogen se pune în canalul auditiv și acționează ca dezinfectant. Țineți cont, totuși, că nu poate vindeca inflamația urechii, ci doar dezinfectează rana și elimină toate bacteriile.

apa oxigenata in urechea unei femei

Mulți oameni nu știu cum se curăță urechile cu peroxid de hidrogen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *