Prima pagină » Actualitate » Apa îmbuteliată din magazine poate fi periculoasă pentru români. Cu ce boli ne putem trezi?
Apa îmbuteliată din magazine poate fi periculoasă pentru români. Cu ce boli ne putem trezi?

Apa îmbuteliată din magazine poate fi periculoasă pentru români. Cu ce boli ne putem trezi?

29 iul. 2022, 14:40,
BZI.ro, în Actualitate

Apa îmbuteliată din magazine poate fi o sursă de pericol pentru români, susțin specialiștii. Sunt numeroase boli cu care ne-am putea trezi dacă consumăm apă care a fost depozitată în condiții necorespunzătoare.

Apa îmbuteliată la PET poate dăuna grav sănătății, susțineau cei de la ANPC în 2021 în momentul în care găsise milioane de litri de apă ţinute în condiţii necorespunzătoare.

Apa îmbuteliată din magazine, periculoasă pentru români

Apa îmbuteliată din magazine poate fi o sursă de pericol pentru români, afirmă președintele InfoCons, Sorin Mierlea, într-o intervenție la antena3.ro. Inspectorii ANPC au aplicat zeci de amenzi comercianților care depozitau în condiții necorespunzătoare baxurile cu apă. Așadar, aceștia ţineau PET-urile de plastic în căldură creând o problemă de ordin sanitar. Potrivit sursei citate, la temperaturi foarte înalte este posibil transferul dintre ambalaj şi produs. Același lucru este valabil şi pentru guma de mestecat pe care obişnuim să o lăsăm în pachetele de plastic în maşină. Sunt mai multe produse alimentare care se înscriu în atenţionarea oficialului:

” Când mergem să cumpărăm dintr-un magazin, aceasta trebuie ținută la temperatura pe care o dă producătorul. Dacă ne uităm pe etichetă produselor de apă minerală, sucuri carbogazoase, acolo au instrucțiuni de utilizare din punct de vedere al păstrării și depozitării. Cred că acest lucru, doar de a face profit, indiferent de ceea ce se întâmplă, cred că ar trebui mult mai tare sancționat și nu numai prin sancțiuni contravenționale, ci și prin suspendarea activității și ridicarea autorizației de funcționare a magazinului”, a explicat Sorin Mierlea, președintele InfoCons, la Antena 3.

Cum putem să ne îmbolnăvim dacă bem apă îmbuteliată din magazine

Cei care consumă apa îmbuteliată din magazine a căror angajaţi nu consideră importantă depozitarea produselor ne poate umple de tot felul de boli. Președintele InfoCons explică faptul că instituția a pus la dispoziție o aplicație gratuită unde toți cetățenii pot semnala neregulile găsite. Așadar, acesta i-a îndemnat pe cetățeani să nu mai fie impasibili pentru că totul ține de sănătatea noastră.

” Iar când luăm o apă minerală care nu a fost păstrată conform și o bea un copil sau un minor, după aceea ne putem trezi cu tot felul de boli. Să nu uităm că suntem pe primul loc la nivelul Uniunii Europene la toate tipurile de cancer, pe toate grupele de vârstă, boli cardiovasculare, accidente cerebrale și obezitate infantilă. ” a explicat specialistul.

Directorul ne îndeamnă la mai multă atenţie în momentul în care cumpărăm produse. Sorin Mierlea îi mai îndemână pe români să fie foarte atenţi în momentul în care citesc etichetele produselor şi să fim atenți şi de unde cumpărăm marfa respectivă.  Așadar, apa îmbuteliată de la magazine, oricât de sigură ar părea, nu este tocmai așa sunt multe pericole când consumăm. Românii fug de apa de la chiuvetă pe care o consideră poluată, dar pot dezvolta complicații mai mari cumpărând din magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *