Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Apa din flori de portocal. Beneficii si modalitati de utilizare
Apa din flori de portocal. Beneficii si modalitati de utilizare

Apa din flori de portocal. Beneficii si modalitati de utilizare

28 mai 2015, 02:29,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:57600;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

In Orientul Mijlociu petalele florilor de portocal sunt folosite de sute de ani in scop culinar, cosmetic si chiar terapeutic, sub forma de apa floralaApa din flori de portocal, numita si neroli, este obtinuta prin distilarea cu aburi a florilor de portocal amar, sau bigaradier, un arbust originar din India si aclimatizat in bazinul mediteranean.

Mai exact, in timpul distilarii, aburii se transforma in particule de apa care se imbiba cu particule de ulei esential. Produsul rezultat este un lichid incolor cu un miros asemanator plantei din care a fost distilat.

Uleiul esential de neroli este foarte des utilizat in parfumerie, dar pretul lui este foarte mare. Apa din flori de portocal este alternativa ideala de a va bucura de proprietatile de exceptie ale acestor flori.

Portocala, un foarte bun medicament natural. Afla beneficiile pentru sanatate

Utilizari culinare ale apei din flori de portocal

Apa din flori de portocal este un extract natural, cu o aroma florala delicata, ce adauga o savoare exotica, dulceaga si fructata intr-o varietate de preparate, in general in cele specifice bucatariei turcesti, arabesti, persane sau indiene.

Fiind foarte concentrata, aceasta trebuie folosita cu atentie in retete. Turnati o picatura, gustati, si tot asa pana cand va place.
Apa de flori de protocal aduce o aroma florala atat in preparatele dulci, cat si in cele sarate. De exemplu, puteti adauga cateva picaturi in salata de fructe, in creme, budinci, glazuri, biscuiti, trufe, sau chiar presarati deasupra fructelor de padure proaspete. In retete, se combina foarte bine cu vanilia, ciocolata, migdalele si citricele.

Daca doriti sa preparati o bautura racoritoare mai speciala, introduceti intr-un pahar de apa cateva cuburi de gheata, fructe de sezon taiate cubulete si o picatura de apa de flori de portocal.

Beneficiile apei de flori de portocal pentru piele si par
Apa de flori de portocal este foarte cautata datorita aromei sale placute si a calitatilor sale calmante, in special pentru ingrijirea pielii sensibile, uscate si delicate.

Se poate folosi pentru ingrijirea tuturor tipurilor de ten deoarece tonifica, hidrateaza, revigoreaza si reda stralucire tenului devitalizat. In cazul tenului normal sau gras apa de flori de portocal are rol echilibrant si antirid, iar pentru tenul uscat ea ajuta la hidratare si la regenerarea celulara. Datorita mirosului sau placut, apa de flori de portocal este recunoscuta si pentru calitatile sale calmante.

Ingrijeste pielea cu ape de flori

Mod de utilizare: Se poate aplica in stare pura pe fata dupa demachiere, folosindu-se apoi o crema naturala sau un ulei vegetal, sau se poate pulveriza pe corp ca un spray racoritor. De asemenea, o puteti adauga in cremele sau lotiunile de corp preparate in casa.

Cativa stropi de apa de flori de portocal pe dischete demachiante tinute cateva minute pe pleoapele inchise fac minuni pentru ochii obositi.

Utilizata la clatirea finala, dupa samponare, apa din flori de portocal fortifica parul si ii confera stralucire.

Tratament minune cu apa de flori pentru par

Aromaterapie cu apa de portocal
Diluata in apa calduta, floarea de portocal emana un miros placut, care are proprietati calmante, relaxand simturile si benefic pentru un somn odihnitor. Cu parfumul sau discret, apa din flori de portocal are proprietati calmante si regleaza functionarea sistemului nervos.

De asemenea, cateva picaturi de apa din flori de portocal aplicate pe tample sau pe partea din spate a gatului, ne vor racori in zilele calduroase sau cu umiditate ridicata.

Nota: Alegeti apele florale bio, 100% naturale, fara conservanti. Dupa deschidearea flaconului, orice apa florala trebuie tinuta la frigider si cosumata in maximum 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 octombrie 2024
02 octombrie 2024