Tot mai mulți specialiști spun că apa de stafide este foarte utilă. Proprietățile benefice acesteia îi sunt oferite de către strugurii de poamă. Aceștia se coc la soare și oferă o gamă întreagă de substanțe utile organismului. Pentru a consuma fructe de pădure sănătoase cât mai mult timp, acestea sunt uscate, astfel apar și stafidele.
Când boabele își pierd sucul, principalele substanțe benefice sunt doar concentrate. Este necesar doar să gătiți corect stafidele, folosind doar căldură naturală și energie solară. Boabele uscate rețin o concentrație mare de vitamine A, grupa B, acid ascorbic. Principalele minerale sunt fosforul, calciul și fierul. Molibdenul, seleniul și zincul sunt de asemenea prezente. Stafidele mai conțin aminoacizi, zaharuri naturale, taninuri și compuși de pectină. Este bine să știi că stafidele sunt destul de bogate în calorii. Conținutul de calorii este de aproximativ de 300 kcal la 100 g de produs. Îl poți folosi în loc de dulciuri cu ceai sau cafea, folosește-l ca un adaos dulce la brânza de vaci și cereale.
Apă de stafide. Ce struguri să alegi pentru un rezultat terapeutic mai vizibil
Atunci când pregătești apă de stafide, toate substanțele utile trec în lichid. Băutura are gust bun și este foarte sănătoasă. Și componentele valoroase ale stafidelor dizolvate în apă intră aproape imediat în fluxul sanguin. Deoarece sunt în combinație cu apa și trec rapid prin stadiul de digestie. Este important să nu bei acest remediu împreună cu bromhexin.
Există multe moduri de a pregăti apa de stafide. A nu se confunda cu bulionul de stafide. La fabricarea apei de stafide se obține o infuzie de boabe de stafide. Pentru a pregăti băutura, aveți nevoie de stafide pure întunecate. În stafide întunecate, ca și în strugurii întunecați, cantitatea de ingrediente utile este mult mai mare decât în omologul ușor. Dar poți folosi și stafide galbene. Doar cele de o culoare mai închisă sunt mai bune. Însă folosirea unor stafide mai închise la culoare sunt mai bune.
Pentru a pregăti apa de stafide, acestea trebuie spălate, curățate de bețișoare și crenguțe. Pentru un litru de apă, trebuie să luați o lingură de fructe uscate. Acum stafidele spălate trebuie turnate cu apă rece timp de o oră. Apoi scurgeți apa rece, puneți fructele de pădure într-un termos și turnați un litru de apă clocotită. Termosul trebuie închis și lăsat să se infuzeze timp de o oră. Acum poți folosi.
Apropo, nu trebuie să vă faceți griji, fructele de pădure pot fi consumate în siguranță. Se bea pe stomacul gol, de preferință câteva zile la rând. Cursul depinde de ce efect vrei să obții. Specialiștii spun că apa de stafide are multe proprietăți. Acestea, la fel ca și un ulei de rozmarin contribuie la restabilirea părului. Dar cele principale sunt stabilizarea stării vaselor de sânge, ceea ce înseamnă că ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și la normalizarea tensiunii arteriale.
Ce afecțiuni este capabil să trateze leacul. Efectul acestui leac pentru corp
Nutriționiștii spun că acest leac cunoscut din cele mai vechi timpuri contribuie la îmbunătățirea funcționării organelor digestive, permițând o digestie mai activă, stimulând separarea bilei și a altor enzime digestive.
Efectul apei este de bactericid și antiviral. Mai mult decât atât, acum pe caniculă, această apă contribuie la prevenirea transpirației excesive. Acestea permit sporirea proprietăților protectoare ale organismului în diferite infecții și inflamații. Mai mult decât atât apa contribuie la normalizarea imunității și metabolismului. Remediul fiind foarte util pentru prevenirea tulburărilor metabolice și reducerea forțelor imune.
Având proprietăți benefice, apa de stafide este folosită cu succes în mai multe cazuri. În primul rând, aceasta este folosită pentru prevenirea aterosclerozei, deoarece ajută la scăderea nivelului de colesterol și întărește peretele vascular. Apa umple corpul cu energie, care este deosebit de utilă dimineața sau înainte de antrenament, întâlniri importante și competiții importante. Leacul bătrânesc scade semnificativ concentrația de toxine, curăță ficatul, rinichii și intestinele. Acest lucru contribuie la normalizarea metabolismului, îmbunătățește funcția fiecărei celule individuale.