Prima pagină » Sanatate » Apă de rozmarin pentru păr. Care sunt beneficiile acestei plante pentru podoaba capilară?

Apă de rozmarin pentru păr. Care sunt beneficiile acestei plante pentru podoaba capilară?

27 mart. 2023, 09:18,
în Sanatate

Dacă simțiți nevoia să vă reparați și să vă întăriți firele pentru a face față grăsimii excesive și mătreții este bine să folosiți apă de rozmarin pentru păr. Puteți pregăti un tonic de păr cu rozmarin și puteți folosi uleiul esențial de rozmarin pe păr pentru un masaj al scalpului. O clătire sau o mască de păr cu rozmarin este ușor de făcut cu ulei esențial sau cu un decoct. Extractul de rozmarin poate fi, de asemenea, adăugat la șamponul de păr.

Rozmarinul pentru păr sub formă de ulei esențial, decoct sau extract are o serie de proprietăți benefice pentru scalp și firele de păr. Frunzele acestei plante arbustive veșnic verzi și uleiul său au fost folosite încă din Grecia antică pentru a face produse cosmetice. Frunzele conțin acizi rozmarin și ursolic, taninuri și alcaloizi. Uleiul esențial de rozmarin conține antioxidanți, camfor și limonen.

Apă de rozmarin pentru păr. Proprietățile sale curative pentru scalp

Rozmarinul este bun pentru creșterea părului, ajută împotriva căderii firelor de păr, iar produsele cu rozmarin întăresc firele. Acest ingredient este potrivit pentru normalizarea echilibrului unui scalp predispus la grăsimi.

Rozmarinul pentru păr ajută să scapi de mătreață, în plus, planta are un efect antibacterian. Remediul naturist ajută la creșterea volumului părului. Vă permite să adăugați strălucire la șuvițe. Uneori este folosit ca profilactic împotriva încărunțirii premature. Produsele pe bază de rozmarin deodorizează părul și au un miros proaspăt și plăcut.

Vă puteți face propriile produse cu rozmarin pentru creșterea părului, întărirea părului, căderea părului și mătreața. Înainte de a folosi cosmeticele naturale făcute manual, nu uitați să faceți un test pentru reacții alergice. Aplicați puțin produs pe o zonă mică a pielii. Dacă pielea este iritată și roșie, trebuie să vă spălați imediat. Dacă totul este în regulă, de ce să nu încercați o rețetă naturală de păr cu rozmarin?

Tonic de păr întăritor cu rozmarin pentru creșterea părului. Cum să pregătești remediul naturist acasă?

Pentru a face un tonic de întărire a părului, luați crenguțe proaspete de rozmarin și spălați-le. Apoi turnați apă peste ele și aduceți-le la fierbere. Se răcește și se strecoară tonicul instantaneu pentru păr cu rozmarin. Adăugați câteva picături de ulei esențial de rozmarin și amestecați bine.

Turnați lichidul rezultat într-o sticlă cu pulverizator. Puteți pulveriza tonicul pe păr pentru a întări firele și pentru a contribui la strălucirea lor. Totuși, nu uitați că produsele cosmetice naturale pentru păr trebuie păstrate la frigider, iar durata lor de valabilitate este limitată.

Poți adăuga câteva picături de ulei esențial de rozmarin în șamponul tău preferat. Sau găsiți un produs prefabricat cu rozmarin. Uleiul de rozmarin nu poate fi adăugat doar în șampon, ci îl puteți folosi și pentru a vă masa scalpul și a vă pieptăna părul cu el. Pentru a face acest lucru, puneți câteva picături de ulei pe degete și masați rădăcinile părului.

Pentru o podoabă capilară de invidiat, întindeți puțină apă de rozmarin pentru păr pe un pieptene. Apoi, periați încet părul cu o mișcare de masaj. După care, spălați-vă părul cu șampon și apă caldă. Pentru a prepara această mască veți avea nevoie de 2 linguri de miere, câteva picături de ulei de rozmarin, câte o linguriță de ulei de brusture și una de ulei de ricin. Amestecați toate ingredientele și aplicați-le pe păr, cu excepția cazului în care, bineînțeles, sunteți alergic la ingredientele măștii. Clătiți după 40 de minute cu șampon și apă caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`