Prima pagină » Sanatate » Apa de orez pentru păr: Soluții pentru un păr bogat și strălucitor

Apa de orez pentru păr: Soluții pentru un păr bogat și strălucitor

26 aug. 2021, 11:52,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a avea un păr mai bogat și mai strălucitor multă lume apelează la diverse metode. Una dintre aceste soluții pentru a avea un păr așa cum îți dorești este apa de orez.

Apa de orez este un lichid de culoarea laptelui rezultat practic după fierberea orezului obișnuit sau spălarea acestuia. Este mai benefică decât chiar o tinctură din orez deoarece conține deja cele mai multe vitamine și minerale, proaspăt extrase din orez.

Apa de orez este considerată de mulți unul dintre principalele remedii pentru îngrijirea părului, fiind utilizată din cele mai vechi timpuri de către japoneze.

Apa de orez îți face părul mai lucios, mai catifelat și mai curat. De asemenea, aceasta are efecte uimitoare asupra tenului și a pielii în general. Orezul conține vitaminele B, C si E, atât de necesare pielii, dar și minerale pentru sănătate în general.

apă de orez într-un vas și părul unei persoane

Apa de orez pentru păr: Cum se obține această soluție

Pentru a obține apă de orez există mai multe metode. Ce mai des folosită metodă este cea de fierbere a orezului. Excesul de apa rămas după fierberea orezului se numește apa fiartă de orez. Aceasta este un lichid concentrat pe care îl puteți dilua pentru a-l folosi pentru spălarea sau clătirea parului.

Pentru a obține apa de orez trebuie să fierbeți o ceașcă de orez în mai multă apă decât folosiți de obicei pentru a-l găti. Orezul se fierbe până se înmoaie. Excesul de apă se strecoară printr-o sită foarte măruntă sau tifon și se depozitează într-un recipient de sticlă în frigider timp de 2-3 zile. Apa a de orez nu trebuie ținută mai mult de 3 zile doearece își va pierde din beneficii și poți obține efectul invers.

Fermentarea apei cu orez este o altă modalitate de a obține apa de orez. Apa este lasată să fermenteze o perioadă înainte de utilizare. Fermentarea transformă apa de orez într-un lichid ce trebuie diluat înainte de utilizare.

apă de orez într-un vas

Beneficiile apei de orez pentru păr

Apa de orez stimulează creșterea părului și reduce căderea părului  datorită aminoacizilor care ajută la regenerarea părului. În plus, apa de orez conține vitaminele B, C, și E, care ajută la creșterea părului.

Apa de orez este folsoită și pentru reducerea despicării firelor de par. Acestea au nevoie de proteine pentru a nu se despica la vârfuri, iar aminoacizii prezenți în apa de orez ajută foarte mult.

apă de orez într-un vas și părul unei persoane

După ce ați șamponat părul este indicat să folosiți în loc de balsam apa de orez pentru a clăti. Apa de orez îmbunătățește textura și crește volumul părului.

Un alt beneficiu al folosirii apei de orez pentru păr este acela că îmbunătățelte elasticitatea firului de păr datorită carbohidratului inositol, care repară părul deteriorat.

În plus, folosirea apei de orez este utilizată și pentru a combate apariția mătreții.

apă de orez într-un vas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *