Prima pagină » Informații utile » Apa de lavandă pentru acnee, chiar funcționează?

Apa de lavandă pentru acnee, chiar funcționează?

19 iul. 2024, 14:45,
BZI.ro, în Informații utile

Apa de lavandă este o soluție excelentă pentru prevenirea acneei și un ajutor neprețuit pentru calmarea și răcorirea pielii după plajă.

Apa de lavandă pentru acnee se folosește în combinație cu alte tratamente care tratează coșurile din interior, de la „rădăcină”, în cazul în care acneea este una severă.

Beneficiile apei de lavandă pentru acnee

Unul dintre cele mai importante avantaje ale apei de lavandă pentru acneea este acela că reglezează pH-ul pielii. Pentru a avea fața curată, este esențial ca pH-ul pielii tale șă fie în limite normale, nici prea ridicat, nici prea scăzut.

PH-ul pielii este numit și „potențial de hidrogen” și reprezintă modalitatea prin care se măsoară aciditatea sau alcanitatea din straturile exterioare ale pielii. Valorile pH-ului în cazul unui ten normal sunt între 5.5 și 6, asta înseamnă este ușor acid, un ten gras va avea un pH mai ridicat, adică o valoare peste 6 si asta înseamnă că este un ten alcalin. PH-ul unui ten uscat se situează sub valorile normale, adică sub 5.5 si este mai degrabă un ten acid.
Deci, pentru a preveni apariția acneei și pentru a o trata, este important să mențineți pH-ul pielii la valorile sale normale. Apa de lavandă vă poate ajuta în acest sens, datorită proprietăților sale.

Mai mult decât atât, deoarece apa de lavandă menține pH-ul pielii în limitele normale, ea păstrează și microbiomul pielii la valori regulate.
Pe lângă faptul că reglează pH-ul pielii, apa de lavandă are și proprietăți antibacteriene. Cu alte cuvinte, poate elimina bacteriile nedorite de pe suprafața pielii. Mai mult, apa de lavandă poate lupta și împotriva infecțiilor micotice, precum acneea fungică.
Un alt motiv pentru care apa de lavandă este folosită pentru diverse afecțiuni ale pielii, inclusiv acneea, este datorită proprietăților sale anti-inflamatoare.

La ce mai poate fi folosită această apă

Apa de lavandă sau apa florală de lavandă vă poate fi un aliat parfumat în îngrijirea casei. Dacă este microbiologic pur, nu irită, ci din contră, are grijă de pielea dumneavoastră.
I se mai spune și hidrolat de lavandă iar în casă, se poate folosi cu succes la împrospătarea lenjeriilor de par, a perdelelor sau a covoarelor. Apa de lavandă se aplică prin pulverizare, nu pătează, are efect ușor dezinfectant și antifungic.

Apa de lavandă împrospătează aerul din locuință, prin pulverizare sau prin difuzare cu difuzorul cu funcție de umidificare, se obține un aer mai curat, mai proaspăt, cu aromă florală. În cazul copiilor mici, unde nu se recomandă difuzarea uleiurilor esențiale, prin pulverizarea apei florale în aerm puteți ajuta chiar liniștirea lor adormirea lor mai facilă.

Hidrolatul de lavandă netezește țesăturile dificil de călcat, precum sunt bumbacul sau inul.

Putem folosi apa de lavandă și pentru a curăța suprafețe din lemn, sticlă, faianță sau plastic. Se pulverizează pe suprafețele cu praf sau mucegai, mai puțin grăsimi, care se doresc a se curăța și apoi se șterge cu o lavetă din bumbac.
Având ca bază apa distilată, nu lasă în urma sa pete. Aceasta poate fi o soluție îmbucurătoare pentru cei interesați și preocupați de curățenia ecologică, fără substanțe periculoase în jur. Pentru cei care doresc un efect și mai bun, se poate adăuga în apa florală oțet și bicarbonat de sodiu.

Astfel, apa de lavandă pentru acnee reprezintă o soluție naturală eficientă pentru cei care caută alternative la produsele chimice convenționale dar și pentru cei care vor să curețe casa cu produse cât mai bio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *