Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Apă de gură cu bicarbonat de sodiu: 5 motive pentru a o folosi
Apă de gură cu bicarbonat de sodiu: 5 motive pentru a o folosi

Apă de gură cu bicarbonat de sodiu: 5 motive pentru a o folosi

15 feb. 2021, 19:57,
BZI.ro, în Sanatate

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient magic. Ieftină și naturală, această pulbere albă solubilă este produsul multifuncțional suprem.

1. Combate respirația urât mirositoare

Formula chimică a bicarbonatului de sodiu îi conferă puterea de a neutraliza aciditatea unui mediu. Bicarbonatul este indicat, prin urmare, în tratamentul respirației urât mirositoare, deoarece combate aciditatea stomacului.

Asadar, diluați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece. De asemenea, puteți adăuga 1 până la 2 vârfuri de sare pentru a spori efectul asupra respirației. Gargară timp de zece secunde, apoi scuipă sau înghite.

2. Ameliorează aftele

Această pudră minune este eficientă și în ameliorarea aftelor și a gingiilor dureroase: elimină aciditatea orală, responsabilă de ulcerații și inflamații. Durerea asociată cu aftele și gingivita este astfel ușurată și vindecarea lor este accelerată.

Pentru aplicare locală, puneți bicarbonat de sodiu pe deget, acoperiți rana i lăsați-l câteva minute. Clătiți apoi cu apă.

Ca apă de gură: diluați o lingură de praf de bicarbonat de sodiu în 1/2 pahar de apă rece. Gargară timp de zece secunde, apoi scuipă sau înghite.

3. Elimină cariile

Bicarbonatul elimină bacteriile (rele) prezente în număr mare în gură și responsabile de formarea cariilor dentare. Folosiți bicarbonatul de sodiu ca apă de gură, așa cum este descris mai sus.

4. Curăță și albeste dinții

Proprietățile sale abrazive permit bicarbonatului de sodiu să lustruiască și să netezească ușor smalțul dinților. Petele și tartrul sunt îndepărtate, astfel încât dinții sunt mai albi și mai curați.

O dată pe săptămână (pentru a preveni abraziunea dinților), presărați puțin bicarbonat de sodiu pe o periuță de dinți umedă și spălați-vă ușor dinții de sus în jos.

5. Calmează durerile de gât

Datorită acțiunii sale împotriva acidității, bicarbonatul de sodiu ajută la încetinirea dezvoltării inflamației. Iritarea cauzată de o durere în gât este redusă.

Diluați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă călduță. Gargară timp de zece secunde, apoi scuipă sau înghite.

Contraindicații

Bicarbonatul de sodiu nu este recomandat femeilor însărcinate, copiilor foarte mici și persoanelor cu hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă sau renală. În orice caz, cel mai bine este să vă consultați medicul înainte de a utiliza bicarbonatul de sodiu ca apă de gură.

Bicarbonat de sodiu: ca apă de gură, dar nu numai!

Bicarbonatul de sodiu este „ingredientul” magic pe care îl ai mereu în dulap. Pe lângă efectul său asupra respirației și anti-acid, această pulbere albă 100% naturală are alte 1000 de beneficii pentru sănătate.

Dureri de stomac. Datorită efectului său „anti-acid”, bicarbonatul de sodiu reglează aciditatea membranelor mucoase ale stomacului și, prin urmare, calmează durerile sistemului digestiv.

Mușcături și arsuri. O cataplasmă de bicarbonat de sodiu poate calma o arsură (ușoară) sau poate calma mâncărimea unei mușcături de insecte.

Micoză. Bicarbonatul de sodiu are, de asemenea, proprietăți antifungice: ca cataplasmă sau ca baie de picioare, poate ajuta și la tratarea ciupercilor picioarelor.

Potrivit unui studiu al Medical College of Georgia (din Statele Unite) publicat în aprilie 2018 în The Journal of Immunology, bicarbonatul de sodiu oral ar putea fi chiar benefic în cazurile de boală Crohn sau de scleroză în plăci. În cauză: un efect antiinflamator care stimulează sistemul imunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *