Prima pagină » Sanatate » Apa cu zahăr scade tensiunea? Iată ce alte remedii te ajută în lupta cu hipertensiunea

Apa cu zahăr scade tensiunea? Iată ce alte remedii te ajută în lupta cu hipertensiunea

07 iun. 2022, 15:46,
în Sanatate

Potrivit unui mit popular, apa cu zahăr scade tensiunea. Dar este, oare, adevărat? Află, în rândurile care urmează, ce alte remedii te ajută, dacă suferi de hipertensiune.

Hipertensiunea arterială se definește drept creșterea valorilor tensionale peste 140/90 mmHg și reprezintă un factor de risc cardiovascular major, cu incidență în continuă creștere. De regulă, persoanele cu hipertensiune arterială nu prezintă simptome, dar, uneori, tulburarea se manifestă astfel: cefalee occipitală, dispnee, adinamie, vertij, durere restrosternală, amorțeală și greață (acestea din urmă sunt nespecifice și trebuie să fie asociate cu valori tensionale înalte).

Iată care sunt cele mai bune remedii în caz de tensiune mare.

Apa cu zahăr scade tensiunea?

Multe persoane știu că, atunci când le scade tensiunea, trebuie să dizolve o linguriță cu zahăr într-un pahar cu apă și să consume amestecul. Nimic mai fals! Acesta este un remediu rapid pentru hipoglicemie și nicidecum unul pentru hipertensiune.

Dacă te confrunți cu tensiune mare, este suficient să bei un pahar cu apă plată și să încerci să te liniștești. Este binecunoscut faptul că deshidratarea cronică distruge vasele de sânge și supune inima unui efort suplimentar. Tocmai de aceea, specialiștii ne sfătuiesc să bem cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.

Totodată, există și alte băuturi care scad tensiunea arterială. Acestea sunt: iaurtul de casă, sucul de țelină, sucul de sfeclă, dar și laptele cu cacao. Chiar și țuica, renumita băutură alcoolică, contribuie la scăderea tensiunii arteriale. În compoziția țuicii se găsesc numeroase vitamine, dintre care amintim vitaminele A, B și C. Potrivit unor studii, s-a demonstrat că țuica are și efect antianemic, grație cantității mari de fier pe care o conține.

o femeie cu ochi albaștri care se uită printr-un pahar cu apă

Dacă te confrunți cu tensiune mare, este suficient să bei un pahar cu apă plată și să încerci să te liniștești.

Ce trebuie să faci când ai tensiune mare?

Pentru a reduce tensiunea arterială în mod natural, fără medicamente, poți respecta sfaturile următoare.

Învață să controlezi stresul

Probabil că ai auzit de multe ori că stresul este inamicul numărul 1 al tensiunii arteriale. Acesta face ca inima să bată mai repede, ceea ce determină creșterea tensiunii. Lasă deoparte modul „luptă sau fugi” și controlează-ți pulsul prin respirație și rugăciune.

Plimbă-te în aer liber și fă exerciții fizice în fiecare zi

Pentru a reduce tensiunea arterială, ar fi bine să faci exerciții fizice în fiecare zi și să te plimbi în aer liber. Sportul regulat îmbunătăţeşte starea inimii, fapt ce scade presiunea în artere. Prin urmare, nu lăsa să treacă nicio zi, fără ca măcar să mergi 30 de minute pe jos. Bucură-te de aerul curat și renunță să mai mergi cu mașina personală sau cu mijloacele de transport în comun.

Nu mai consuma atât de multă sare

Încearcă să reduci aportul de sodiu și să renunți la acele alimente pline de sare. Înlocuiește alimentele procesate cu cele proaspete și condimentează-ți preparate cu ierburi și mai puțin cu sare.

Bea mai puțin alcool și consumă mai puțină cofeină

Toată lumea știe că alcoolul (consumat în exces) crește tensiunea arterială. Așa că, rezumă-te la un singur pahar de vin pe zi, iar arterele tale vor fi protejate.

De asemenea, consumul de cafea, în fiecare zi, pare să afecteze persoanele care suferă de hipertensiune. Astfel că, dacă știi că îți crește tensiunea rapid, evită cofeina.

un medic care folosește un tensiometru pe un pacient

Hipertensiunea arterială se definește drept creșterea valorilor tensionale peste 140/90 mmHg și reprezintă un factor de risc cardiovascular major, cu incidență în continuă creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *