Prima pagină » National » Apa cu lămâie, beneficii. Cum ajută organismul, dar care sunt și contraindicațiile

Apa cu lămâie, beneficii. Cum ajută organismul, dar care sunt și contraindicațiile

03 iul. 2024, 12:57,
BZI.ro, în National

Prinzând foarte multă popularitate în ultimii ani, multe restaurante o servesc în mod obișnuit. Apa cu lămâie este servită de unii oameni dimineața, în loc de cafea sau ceai, de regulă pe stomacul gol.

Apa cu lămâie, beneficii

În primul rând, apa cu lămâie previne hidratarea. Sucul de lămâie adăugat în apă vă poate ajuta la consumul mai mult al apei, prin gustul mai plăcut. Deshidratarea poate duce la schimbări de dispoziție, supraîncălzire, constipație și pietre la rinichi.

Fiind bogată în vitamine C, ajută la protejarea celulelor de radicali liberi dăunători. Vitamina C joacă un rol important în sintetizarea colagenului, absorbția fierului, producerea de hormoni și reducerea inflamațiilor. Lipsa de vitamina C duce la: predispoziția la infecții, uscăciunea gurii și a ochilor, pielea uscată, oboseală, insomnii, slăbirea dinților.

Cel mai cunoscut beneficiu este scăderea în greutate. Însă, deși se spune adesea că apa caldă cu lămâie dimineața slăbește, nu există dovezi care să sugereze că apa cu lămâie are mai mult beneficii pentru pierderea în greutate decât apa plată.

Acidul citric din lămâie ajută la prevenirea pietrelor la rinichi. Citratul, o componentă a acidului citric, face urina mai puțin acidă și chiar poate sparge pietrele mici.

Apa cu lămâie ajută și la digestie. Consumul este recomandat înaintea mesei, iar acest lucru se întâmplă datorită acidului citric care stimulează secreția de acid gastric, fluidul digestiv care permite organismului să descompună și să digere alimentele.

Care sunt contraindicațiile

Consumul de apă cu lămâie are și câteva efecte secundare pe care trebuie să le aveți în vedere. Acidul citric din lămâi poate duce la erodarea smalțului dinților. Pentru a preveni acest lucru, puteți bea cu un pai, după care să vă clătiți gura cu apă.

La unele persoane, acidul citric din lămâie poate duce la arsuri la stomac. De asemenea, în mod paradoxal, apa cu lămâie poate provoca, în unele cazuri, deshidratarea. Acest lucru se întâmplă pentru că ajută la retenția de apă, iar soluția este de a reduce cantitatea de suc de lămâie din băutură.

În ceea ce privește temperatura apei, părerile sunt împărțite. Unii susțin că apa rece cu lămâie ajută la arderea caloriilor, iar alții că apa caldă cu lămâie ajută la îmbunătățirea sănătății digestive.

Pentru a prepara o băutură naturistă de acest timp, dar mai complexă, puteți să adăugați câteva frunze de mentă, o linguriță de sirop de arțar sau miere, o felie de ghimbir proaspăt (caci beneficiile apei calde cu lămâie si ghimbir sunt miraculoase pentru organism), praf de scorțișoară și praf de turmeric.

Astfel vă puteți începe dimineața într-un mod sănătos, cu un pahar cu apă cu lămâie, beneficiile fiind nenumărate pentru starea de bine a organismului. Puteți păstra la frigider apa infuzată cu felii de lămâie, pe care o puteți servi pe tot parcursul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *