Pe termen lung, acest remediu poate alcaliniza organismul și poate preveni apariția bolilor. Bicarbonatul de sodiu poate îmbunătăți sănătatea, frumusețea și chiar eficiența gospodăriei, un pahar cu bicarbonat dimineața fiind soluția simplă pentru multe probleme.
Ce beneficii are apa cu bicarbonat, dimineața pe stomacul gol
Acest remediu se face simplu, dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu amestecată într-un pahar cu apă caldă și se recomandă de două ori pe zi, ideal pe stomacul gol.
Apa cu bicarbonat de sodiu acționează ca un antiacid și ajută la arsurile la stomac și refluxul acid. Apa cu bicarbonat neutralizează acidul din stomac, acționând ca un pansament gastric, previne balonarea și ajută digestia.
Datorită proprietăților antiseptice, poate reduce aciditatea urinei și previne infecțiile urinare. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului, purificarea sângelui și, totodată, curăță rinichii.
Bicarbonatul echilibrează pH-ul din cavitatea bucală datorită faptului că este un puternic alcalinizant. Astfel, poate trata micozele bucale.
Dacă ai prea mult calciu în organism, dar și deficit de magneziu și potasiu, ai șanse ridicate să faci pietre la rinichi. Consumul de apă cu bicarbonat hidratează rinichii, distribuind în organism mineralele de care au nevoie organele, prevenind astfel apariția pietrelor.
Nu în ultimul rând, apa cu bicarbonat te ajută să slăbești având proprietăți detoxifiante. Aceasta elimină toxinele stocate în celulele grase, însă dă roade și alături de o dietă echilibrată.
Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu în îngrijirea personală
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca agent de curățare pentru dinți și pentru gingii. Acesta are proprietăți abrazive ușoare și alcaline. Combinat cu apa de gură naturală, cum ar fi ceaiul de mentă, poate neutraliza mirosurile neplăcute și combate bacteriile.
Pentru a crea o pastă de dinți naturală, puteți amesteca bicarbonatul de sodiu cu apă și puțină sare. Aceasta ajută la reducerea plăcii bacteriene și a gingivitei.
Bicarbonatul de sodiu poate funcționa și ca un bun exfoliant și tratament pentru acnee sau micoze ale unghiilor. Pentru a crea o pasta pentru exfoliere, se poate amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa sau cu alte ingrediente naturale, precum mierea sau uleiul de cocos.
Exfoliantul are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene, putând să calmeze iritațiile, dar și să reducă roșeața pielii.
Bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii și pentru păr și scalp. Amestecat cu apă, rezultă un șampon natural ideal pentru excesul de sebum, lăsând părul curat și revitalizat. Însă, pentru unii oameni, acest șampon are efect de uscare și deteriorare a părului.
Tot acesta poate fi și un deodorant natural foarte bun, având capacitatea de a neutraliza mirosurile neplăcute. Pentru a obține acest deodorant, trebuie să amestecăm bicarbonatul cu apă sau alte ingrediente naturale, cum ar fi uleiurile esențiale.
Bicarbonatul de sodiu este solubil în apă, ceea ce face ca băutul unui pahar de apă cu bicarbonat, dimineața, să devină un obicei ușor de integrat în rutina noastră. Dacă adăugăm și o felie de lămâie, beneficiile se dublează, fiind un obicei recomandat de specialiști.