Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Efectul pervers al apei acidulate asupra greutății noastre
Efectul pervers al apei acidulate asupra greutății noastre

Efectul pervers al apei acidulate asupra greutății noastre

09 aug. 2020, 13:19,
în Sanatate

Apa acidulata ne ingrasa! Sucurile nu sunt singurele băuturi acidulate care ne îngreunează procesul de slabire: apa acidulate are același efect, potrivit unui studiu.

Asadar apa acidulata nu este un aliat in procesul de slăbire, si chiar opusul! Rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Palestiniană din Birzeit spun că apa carbogazoasă, la fel ca toate băuturile acidulate, promovează creșterea în greutate prin deschiderea poftei de mâncare. Adăugarea de dioxid de carbon în sticla de apă este la originea acestui mecanism.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au efectuat mai multe experimente pe șobolani și pe oameni. Diferitele teste au avut tendința să arate că consumul de apă și băuturi care conțin acid a declanșat o creștere a nivelului de ghrelină (hormonul foamei), atât la șobolani, cât și la oameni. Astfel, în timpul experimentelor, șobolanii și voluntarii care beau apă acidulata dimineața aveau niveluri de ghrelină de 6 ori mai mari decât cei care beau apă plată.

Apa acidulata ne ingrasa! Creșterea în greutate și depuneri grase în jurul ficatului

În ceea ce privește creșterea în greutate, rezultatele au fost semnificative, în special la rozătoare: șobolanii care consumau apă și băuturi răcoritoare, cu sau fără zahăr, au câștigat cu 20% mai mult în greutate decât cei care beau băuturi fără gaze. Se consideră că apa carbogazoasă este responsabilă pentru creșterea grăsimilor din jurul ficatului.

Dacă știința a dovedit deja efectele nocive ale sucurilor dulci asupra siluetei si sănătatii, știm acum că trebuie să ne ferim și de apă acidulată, chiar dacă este nevoie de mai multă muncă pentru a demonstra că este cu adevărat un factor de supraponderare și obezitate.

Acest studiu a fost publicat în revista comercială Obesity Research and Clinical Practice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *