Prima pagină » Actualitate » Anunțul momentului despre participarea României la Eurovision, după scandalul voturilor: Luăm în considerare retragerea!
Anunțul momentului despre participarea României la Eurovision, după scandalul voturilor: Luăm în considerare retragerea!

Anunțul momentului despre participarea României la Eurovision, după scandalul voturilor: Luăm în considerare retragerea!

21 mai 2022, 14:00, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Ediția de anul acesta a Eurovision a fost una controversată, iar scandalul este departe de a se fi terminat. România este una dintre țările care au acuzat organizatorii că nu au respectat lista voturilor pe care au transmis-o înainte de marea finală, ba chiar prezentatoarei noastre, Eda Marcus, i-a fost refuzată intrarea în direct. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune au acuzat mai multe țări, printre care și România că „voturile juriilor naţionale au prezentat modele neregulamentare”.

În acest context, EBU a transmis că  „supervizorul executiv al ESC are dreptul de a elimina voturile în cauză pentru alocarea clasamentelor şi de a le înlocui cu un rezultat agregat substitut calculat automat pentru a determina rezultatul final al acestor ţări în a doua semifinală” .

Astfel că TVR a început investigațiile în ceea ce privește acuzațiile aduse de EBU, însă nu este deloc de acord cu modul în care a fost gestionată întreaga situație.

Reacția TVR, după acuzațiile făcute de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune

Reprezentanții TVR au anunțat, în urma acuzațiilor formulate de EBU, că au început investigația. Totodată, ei nu sunt de acord cu modul în care a fost gestionată situația voturilor și chiar iau în calcul posibilitatea ca România să se retragă de la următoarele ediții Eurovision.

„Considerăm inacceptabil comportamentul EBU, care a aplicat un dublu standard în cazul unor grupuri de ţări ale căror voturi s-au împărţit într-un mod care ridică suspiciuni.

În timp ce unele ţări au fost penalizate, notele juraţilor fiind înlocuite cu note acordate de EBU- printr-un aşa-numit ”algoritm” netransparent, care ridică la rândul său suspiciuni- pentru altele nu a fost aplicată nicio sancţiune.

Mai grav, au beneficiat de puncte suplimentare, dirijate de EBU în numele ţărilor penalizate”, anunţă TVR.

Reacția Edei Marcu, după ce i-a fost refuzată intrarea în direct

Eda Marcu trebuia să intre în direct, în timpul competiției și să anunțe care sunt notele acordate de juriu. Ei bine, acesteia i s-a spus prin cască, chiar atunci când se pregătea să intre în direct, că momentul ei a fost complet scos din schemă. Reacția pe care a avut-o spune totul!

„Aceasta este o inregistrare in timp real dupa ce ne-a fost refuzata intrarea in transmisiunea principala Eurovision pe motive tehnice. Inregistrarea aceasta este de fapt dovada ca acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sarit pur si simplu peste noi ca si cand nu am fi existat…”, a scris Eda Marcus alături în dreptul imaginilor în care i-a fost refuzată transmisiunea în direct.

Comentarii
  • ASTA-I EUROCORUPTION

    FOARTE BINE, RETRAGEREA ESTE O SOLUTIE JUSTA DAR SI UN PROCES PENTRU CA E BATAIE DE JOC DE ROMANIA! CA PROTEST NU TREBUIE SA MAI PARTICIPE ROMANIA LA EUROCORUPTION DACA AVEM DEMNITATE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *