Prima pagină » Actualitate » Anunțul care dă fior românilor! Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor nu exclude reintroducerea taxei auto
Anunțul care dă fior românilor! Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor nu exclude reintroducerea taxei auto

Anunțul care dă fior românilor! Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor nu exclude reintroducerea taxei auto

19 aug. 2021, 10:33,
George Cristian în Actualitate

Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor a vorbit în cadrul unei scurte intervenţii din fața Ministerului despre reintroducerea taxei auto. Anunțul ministrului poate fi privit cu îngrijorare de către români.

De altfel, ministrul în funcţie nu a exclus această posibilitate cu menţiunea că trebuie găsită o variantă pentru a evita generarea de probleme cu care s-a confruntat vechea taxă auto.

Dan Vîlceanu nu exclude reintroducerea unei taxe auto

Conform declaraţiilor făcute de ministrul de Finanțe, introducerea unei taxe auto este o variantă luată în calcul. Dan Vîlceanu a menţionat faptul că, dacă va fi introdusă, taxa trebuie să nu genereze problemele anterioare:

„După toată epopeea taxei auto din România și problemele pe care le-am avut la nivel european, cred că modul în care vom putea rezolva această problemă este numai după ce vom avea o discuție bine cumpănită, astfel încât să nu ne mai trezim că trebuie să dăm banii înapoi la oameni după ce i-am încasat”, a declarat Vîlceanu, joi dimineața, la sosirea la minister.

Premierul Florin Cîțu nu ar fi de acord cu reintroducerea taxei auto

În urmă cu aproximativ 2 luni, premierul Florin Cîțu le spunea jurnaliştilor faptul că nu este adeptul introducerii unei astfel de taxe şi că Guvernul mizează pe măsuri pozitive pentru reînnoirea parcului auto:

„Acolo nu scrie taxă. Scrie o măsură de descurajare, deci pot să fie mai multe lucruri, o măsură de descurajare a înscrierii autovehiculelor care poluează în România. Şi aici trebuie să fim foarte atenţi cum facem acest lucru. (…) Vom vedea cu ce vine Ministerul Mediului, Ministerul Finanţelor. Vedem ce soluţie vor avea. Am fost foarte clar eu şi în negocierile cu Comisia Europeană, am spus că nu sunt adeptul taxelor, nu îmi doresc taxe, chiar dacă e vorba de taxe de mediu, pentru că pozitiv putem să descurajăm oamenii să îşi cumpere maşini vechi”, a precizat Cîţu.

Dan Vîlceanu susține înființarea programului Anghel Saligny

Tot în cadrul aceleiași intervenții, ministru de Finanțe a declarat faptul că românii au nevoie de un program local numit Anghel Saligny. Poziția lui Dan Vîlceanu este contrară a partenerilor de coaliție, USR-PLUS care se opun unui eventual PNDL 3. De altfel, ministrul numit oficial după votul din BPN din cadrul PNL, a dat asigurări că acesta nu va semăna cu un PNDL, iar banii vor fi cheltuiți în folosul comunităților locale:

„Acest program „Anghel Saligny” nu este PNDL, este cu totul și cu totul altceva. (…) Acest program este o parte a unui model investițional pe care îl aplicăm în această guvernare, și anume facem reforme din PNRR, apoi din fonduri europene celelalte proiecte mari, care pot fi finanțate din fonduri europene, dar vreau să vă spun că niciodată nu poți finanța din fonduri europene un drum comunal și eu nu cred că oamenii trebuie să stea în noroi, doar pentru că nu putem finanța din fonduri europene. (…) Sunt convins că și colegii din USR vor înțelege utilitatea lui”, a spus Dan Vîlceanu, adăugând că proiectul este „absolut necesar și face parte dintr-un plan investițional”. a declarat Dan Vîlceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *