Prima pagină » Economic Local » Anunțul APIA pentru fermierii din Iași care vor să încaseze subvențiile: răspundeți la telefon!
Anunțul APIA pentru fermierii din Iași care vor să încaseze subvențiile: răspundeți la telefon!

Anunțul APIA pentru fermierii din Iași care vor să încaseze subvențiile: răspundeți la telefon!

06 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Agricultorii din Iași care în această perioadă sunt sunați de funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) sunt rugați să răspundă la telefon. Aceștia sunt sunați pentru a depune cererea unică de plată pentru schemele de plăți și măsurile de sprijin pe care le gestionează APIA. Începând cu data de 6 aprilie 2020, primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 se face prin utilizarea aplicației IPA online, a mijloacelor electronice de comunicații și a sistemului IACS. Întrucât campania de depunere a cererilor se încheie pe data de 15 iunie 2020, fermierii mai au timp să clarifice diverse probleme întâmpinate în depunerea actelor online.

Fermierii din Iași nu se mai prezintă la sediul APIA

Potrivit specialiștilor din cadrul APIA Iași, fermierii vor realiza actualizarea parcelelor agricole, a elementelor ZIE și a tuturor informațiilor din cerere, prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, fără a se prezenta la centrul județean sau centrele locale APIA. Fermierii care nu pot accesa aplicația IPA-ONLINE se vor adresa funcționarilor responsabili cu primirea cererilor unice de plată, pentru a fi consiliați asupra pregătirii cererii. Documentele pe care fermierii trebuie să le prezinte la APIA la depunerea cererii (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovada cont bancar activ, procura notarială) vor fi transmise la centrul județean/centrele locale APIA electronic prin toate mijloacele de telecomunicații existente (pe e-mail în format scanat sau alte mijloace). Până în prezent, fermierii din Iași au depus 12.000 de cereri, pentru o suprafață de peste 30.000 de hectare de teren agricol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`