Prima pagină » National » Anunțul a fost facut de ANM cu puțin timp în urmă! Un nou val de căldură extremă în România
Anunțul a fost facut de ANM cu puțin timp în urmă! Un nou val de căldură extremă în România

Anunțul a fost facut de ANM cu puțin timp în urmă! Un nou val de căldură extremă în România

30 iun. 2024, 09:39,
BZI.ro, în National

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț important de ultimă oră! Specialiștii au emis o nouă avertizare. Un nou val de căldură extremă în România. Ce temperaturi vor înregistra termometrele.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă meteo deoarece România se confruntă cu un nou val de căldură extremă începând de luni. Specialiștii prognozează temperaturi care vor atinge până la 40°C și un disconfort termic accentuat.

Val de căldură extremă la noi în țară

Oana Catrina, meteorolog ANM, a explicat cum va evolua vremea în prima săptămână din iulie.

ANM recomandă populației să fie extrem de precaută în această perioadă deosebit de călduroasă, să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător pentru a evita efectele negative ale caniculei.

„O vreme călduroasă caniculară în regiunile sudice și de sud-est, unde valorile de temperatură ajung în orele amiezii în jurul a 35°C. Duminică, vremea călduroasă va fi din nou de interes, însă canicula se va extinde și va cuprinde partea de sud-vest, sud și de est a teritoriului, iar valorile de temperatură vor depăși frecvent 35-36°C în timp ce în Câmpia Română așteptăm în jurul a 37°C. Luni vremea va fi una caniculară, cu temperaturi ce în partea de sud a teritoriului va atinge chiar 38°C, posibil izolat 39°C. Însă vestea bună este că vremea se răcorește marți în partea de vest, centru și de nord a teritoriului, iar miercuri în toate regiunile. Valorile de temperatură miercuri vor scădea simțitor în toate regiunile. Nu vom mai vorbi de temperaturi ce vor depăși în orele amiezii 30°”, a spus Oana Catrina, meteorolog ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă

În zilele toride ale verii, alegerea băuturilor potrivite poate face diferența între o hidratare corespunzătoare și epuizare. Specialiștii recomandă câteva opțiuni refreshante care nu doar că te răcoresc, dar îți aduc și beneficii pentru sănătate.

Apă aromată este un aliat de nădejde în lupta împotriva căldurii. Adăugarea unor felii de castravete, boabe de rodie sau alte fructe preferate în apă simplă poate transforma această băutură într-un festin răcoritor. Aceste adăugiri nu doar că îmbunătățesc gustul, dar oferă și beneficii suplimentare pentru hidratare.

Ceaiurile sunt o altă variantă excelentă pentru zilele caniculare. Ceaiul verde este renumit pentru antioxidanții săi și polifenolii care nu numai că oferă protecție internă, dar ajută și la menținerea unei hidratări optime. Ceaiurile de ghimbir și turmeric sunt de asemenea recomandate datorită proprietăților lor antiinflamatorii și antioxidante, perfecte pentru a contracara efectele căldurii intense.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *