Prima pagină » Razboi în Ucraina » Anunț venit din partea lui Vladimir Putin: „Nu intenţionez să ocup Ucraina”

Anunț venit din partea lui Vladimir Putin: „Nu intenţionez să ocup Ucraina”

16 mart. 2022, 19:32,
în Razboi în Ucraina

Deși toată lumea se gândește că Vladimir Putin nu se oprește până când nu ocupă Ucraina, președintele rus a venit cu noi declarații, care schimbă situația în totalitate.

Recent, Vladimir Putin a venit cu un anunț de ultim moment care a luat prin surprindere pe toată lumea. De 21 de zile, forțele armate ruse atacă în permanență tot ce le stă în cale, de la clădiri importante din Ucraina, până la oameni civili aflați pe stradă.

Anunț venit din partea lui Vladimir Putin

În timp ce forțele armate ruse atacă fără oprire Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a ieșit în fața oamenilor pentru a da noi declarații despre conflictul ruso-ucrainean. Recent, acesta a declarat faptul că nu își dorește să ocupe țara vecină cu România, argumentând că nu va permite ca fosta republică sovietică să devină un „cap de pod” al unor „acţiuni agresive” împotriva Rusiei.

Vladimir Putin a ținut să menționeze că operaţiunea militară specială din Ucraina a înregistrat un succes și o face în continuare, deoarece totul decurge conform planului care a fost stabilit de la bun început.

„Operaţiunea se desfăşoară cu succes, în conformitate strictă cu planurile prestabilite. Nu intenţionez să ocup Ucraina. (…) Occidentul a lăsat să cadă masca decenţei şi a început să acţioneze în mod odios. (…) Se impun paralele cu pogromurile antisemite”, a apreciat el în această reuniune guvernamentală difuzată în direct pe micile ecrane.

Sute de victime pe zi în Ucraina în urma atacurilor rusești

Chiar din momentul în care Rusia a atacat pentru prima dată Ucraina în urmă cu trei săptămâni, au fost înregistrate zilnic sute de victime atât în rândul civililor, cât și în randul militarilor care au fost trimiși pe front, bilanțul deceselor fiind cu adevărat unul devastator.

Din moment în moment, în Ucraina răsună bombardamentele rusești, astfel că zeci de mii de oameni și-au lăsat toată munca în spate și au plecat doar cu o geantă pentru a scăpa cu viața din războiul iscat în urmă cu 21 de zile.

Un oficial al Rusiei a vorbit despre modul în care decurg negocierile cu Ucraina în acest moment. Consilierul prezidențial rus, Vladimir Medinsky, a susținut că discuțiile merg greoi, însă Moscova se străduieşte sincer să ajungă la pace cât mai curând posibil.

Ucraina a acuzat Moscova că folosește pretenții false de genocid

El a mai adăugat ca Rusia este în favoarea transformării Ucrainei într-un stat paşnic şi netru, care nu este un punct de sprijin al NATO.

„Desigur, ne-am dori ca totul să se întâmple mult mai repede, aceasta este o dorință atât de sinceră a părții ruse. Vrem să ajungem la pace cât mai curând posibil”, a declarat Vladimir  Medinsky.

În același timp, Ucraina a formulat un argument juridic creativ pentru a aduce acest caz în fața judecătorilor internaționali, folosind Convenția de la Geneva pentru a acuza Moscova că folosește pretenții false de genocid ca pretext pentru a încerca să justifice o invazie ilegală. În urma dezbaterilor, curtea de la Haga a decis cu 13 pentru și 3 împotrivă că Rusia să oprească atacurile împotriva Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`