Prima pagină » Eveniment-Social » Anunț trist de la Ateneul Național din Iași! Stelian Neamțu, „doctorul pianelor”, a trecut la cele veșnice
Anunț trist de la Ateneul Național din Iași! Stelian Neamțu,

Anunț trist de la Ateneul Național din Iași! Stelian Neamțu, „doctorul pianelor”, a trecut la cele veșnice

11 aug. 2020, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Ateneul Național din Iași anunță cu regret trecerea la cele sfinte a „doctorului pianelor”, Stelian Neamțu. De-a lungul anilor, Neamțu a făcut donații și a restaurat numeroase instrumente muzicale, devenind o personalitate a Iașului. El va fi înmormântat astăzi, 11 august 2020, de la ora 10:00 la Cimitirul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

Anunț dureros făcut de Ateneul Național din Iași! Stelian Neamțu, supranumit „doctorul pianelor”, a trecut la cele veșnice. Astfel, echipa de la Ateneul Național din Iași a primit cu profundă tristețe vestea că Stelian Neamțu a murit în cursul zilei de duminică, 9 august 2020, la doar 62 de ani. Stelian Neamțu a fost o personalitate eminentă și un specialist cu renume în recondiționarea pianelor și s-a dăruit întru totul domeniului său de activitate, fapt pentru care prin mâna domniei sale au trecut sute de piane sau pianine, care și-au recăpătat strălucirea.

Regrete pentru trecerea la cele sfinte a „doctorului pianelor”, Stelian Neamțu din Iași

Stelian Neamțu a trecut la cele veșnice în cursul zilei de duminică, 9 august 2020! Acesta a fost o figură a zonei ce ține de recondiționarea instrumentelor muzicale clasice. De asemenea, a susținut financiar restaurarea unor piane pentru copii talentați, inclusiv de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași.

„De azi, Iașul cultural este mult mai sărac! Domnul Stelică Neamțu, ultimul meșter al clapelor, a plecat ieri (9 august 2020 – n.r.) în veșnicie! De-a lungul timpului, domnia sa a fost un prieten de nădejde al Ateneului și a recondiționat multe piane și pianine din instituția noastră, printre care o pianină care a aparținut Regelui Carol I al României și care se află în «Salonul Marilor Români», cât și pianina regretatului Traian Hudumeac. Regretăm profund dispariția sa și îl vom purta veșnic în inimile noastre! Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Stelian Neamțu va fi înmormântat astăzi, 11 august 2020, de la ora 10:00 la Cimitirul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

Echipa Ateneului Național din Iași  își exprimă profundul regret, compasiunea și sincerele condoleanțe familiei și celor care i-au fost dragi și apropiați.
Slujba de înmormântarea va avea loc marți, la ora 10:00, în Cimitirul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. De reamintit că, în mediul muzical și cultural, Stelian Neamțu era unul dintre cei mai apreciați și căutați specialiști care se ocupau de recondiționarea și repararea celor mai importante și complexe instrumente muzicale. Și în regiunea Moldovei, Neamțu era recunoscut pentru munca pe care o depunea, altruismul și implicarea, nu doar pe segmentul de recondiționare, ci și pentru faptul că oferea reduceri sau făcea voluntar lucrări de îmbunătățire pentru piane, pianine. Dumnezeu să-l odihnească cu drepții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *