John Edmunds, om de știință britanic, a făcut un anunț sfâșietor: Sunt șanse puține ca virusul să fie eradicat, fapt ce duce la ideea că SARS-CoV-2 va exista pentru totdeauna. Omul de știință, membru în comitetul consultativ al guvernului pentru pandemia de COVID-19, crede că vaccinul ar putea duce la îmbunătățirea situației, însă nu va ajuta la eradicarea virusului.
Așa cum se întâmplă în tot continentul european, unde pandemia a cunoscut cote alarmante, la fel se întâmplă și în Marea Britanie, unde s-au introdus noi restricții locale, menite să țină în frâu creșterea alarmantă de cazuri.
Marți, 21 octombrie 2020, au fost înregistrate în statul britanic peste 21.000 de cazuri zilnice de coronavirus.
„Va trebui să trăim cu acest virus pentru totdeauna. Există foarte puţine şanse să fie eradicat”, a declarat, în Parlament, John Edmunds, membru al Grupului Ştiinţific Consultativ pentru Situaţii de Urgenţă (SAGE).
Sfatul omului de știință: „Ar trebui să încercăm să menţinem incidenţa cât mai scăzută acum”
Cu toate acestea, John Edmunds a vorbit și despre impactul pe care un vaccin împotriva noului coronavirus ar îmbunătăți situația. Ideea că un vaccin ar putea apărea la finalul iernii, redă speranța în sufletele tuturor.
„Dacă vaccinurile sunt foarte aproape, atunci, după părerea mea, ar trebui să încercăm să menţinem incidenţa cât mai scăzută acum, pentru că vom putea folosi vaccinuri într-un viitor nu prea îndepărtat”, a mai spus el.
Acesta a mai adăugat că Marea Britanie a jucat un „joc inteligent”, investind în diferite vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Marea Britanie a semnat acorduri de aprovizionare pentru şase vaccinuri COVID-19 diferite, cu 340 milioane de doze asigurate.
„Cred că vom fi într-o poziţie rezonabilă peste câteva luni”, a spus el. „Nu cred că vom vaccina pe toată lumea, însă pentru început (vom vaccina) persoanele cu cel mai mare risc, angajaţii din domeniul medical şi tot aşa”, a mai afirmat el.
Marea Britanie, prima țară din lume care infectează în mod deliberat voluntari pentru a avansa cercetarile
Regatul Unit face demersuri pentru a fi prima țară din lume care alege „provocarea infecțioasă”, o strategie care constă în infectarea deliberată a voluntarilor pentru a accelera cercetarea medicală, ca parte a luptei împotriva coronavirusului Sars-CoV-2.
Aceasta este, fără îndoială, o etapă majoră din istoria luptei împotriva actualului coronavirus Sars-CoV-2, responsabil pentru boala Covid-19.
Conform unei declarații, cercetătorii britanici de la Imperial College din Londra au arătat că sunt pe cale să se angajeze în ceea ce este cunoscută drept „provocarea infecțioasă”. Această abordare criticată etic implică infectarea cu bună știință a voluntarilor sănătoși cu virusul Sars-CoV-2 pentru a accelera cercetarile privind implementarea tratamentelor și evaluarea candidaților la vaccin.
În luna martie, laboratorul britanic Hvivo a făcut public un anunț, care oferă echivalentul a 4.000 de euro oricui ar accepta sa fie infectat cu bună știință cu noul tip de coronavirus. Se cautau atunci 24 de voluntari în cadrul unui parteneriat cu acest laborator, Imperial College London și alte organizații din Marea Britanie care se vor angaja în „Programul provocării umane”.
Citește mai mult aici!