Prima pagină » National » Anunţ privind creşterea pensiilor. Românii primesc și banii de alimente înainte de Crăciun
Anunţ privind creşterea pensiilor. Românii primesc și banii de alimente înainte de Crăciun

Anunţ privind creşterea pensiilor. Românii primesc și banii de alimente înainte de Crăciun

16 nov. 2022, 18:21,
BZI.ro, în National

Marcel Ciolacu a transmis că s-a decis ca mărirea pensiilor să fie făcută cu un procent de 15%, iar Nicolae Ciucă a prezentat un set de propuneri pentru ca românii să primească ajutoare în bani de la bugetul de stat

„ În acest moment s-a hotărât, împreună cu ministrul de Finanțe, ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15 procente, dar asta nu înseamnă că noi vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15 procente, la fel la toată lumea.

Este total incorect, mai ales de perioada prin care trecem cu toții. Cred că nu ne-a fost suficientă pandemia, nu a fost suficientă criza din energie, nu a fost suficient războiul din Ucraina… Mai trebuia să venim și după doi ani de guvernare de dreapta. Sunt principiile pe care nu le vom încălca. Vom încerca prin dialog…”, spune Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Nicolae Ciucă, propuneri potrivit cărora românii cu venituri mici și pensionarii vor primi ajutoare în bani

Premierul Nicolae Ciucă a prezentat miercuri, în ședința BPN al PNL, un set de propuneri potrivit cărora românii cu venituri mici și pensionarii vor primi ajutoare în bani de la bugetul de stat, spun surse liberale:

1. Vouchere în valoare de 250 de lei, acordate la fiecare două luni, să fie distribuite pe carduri inclusiv pe parcursul anului viitor. Banii care ar trebui să intre pe carduri în ianuarie 2023 să fie virați mai înainte, în decembrie 2022 până la Crăciun.

2. Tot la fiecare două luni, pentru pensiile mai mici de 2.500 de lei, să se acorde bani astfel încât suma totală primită de această categorie de pensionari să ajungă la 5.000 de lei .

3. Familiile cu venituri sub 2.000 de lei să primească în ianuarie un ajutor financiar de 700 de lei pentru plata energiei. Ajutorul să fie acordat și anul viitor, în septembrie.

4. Punctul de pensie să crească cu cel mult 15%.

Guvernul pregătește o ordonanță în acest sens. Mai exact, până pe 20 decembrie ar trebui să fie alimentat cardul social pe care oamenii îl primesc pentru alimente și masă caldă. Vorbim de 2.5 milioane de beneficiari.

Acest card va fi alimentat cu ultima tranșă din acest an, cu 250 de lei înainte de Crăciun pentru a vă putea cumpăra diferite produse pentru masa de Sărbători.

Cine urmează să primească acești bani pe card?

Românii care au venituri sub 1.500 de lei, pensionarii, copiii sau adulții cu handicap, persoanele fără adăpost, dar și familiile cu cel puțin doi copii, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 600 de lei.

Mai primesc bani pe acest card pentru masă caldă și alimente de bază și familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei, dar și familiile care primesc ajutor social.

Așadar, toată lumea ar trebui să aibă 250 de lei pe cardul numit Sprijin pentru România începând cu 20 decembrie 2022.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că aceste carduri se mențin și în 2023 pentru alimente și masă caldă.

Coaliția de guvernare poartă discuții să mai ridice plafonul pentru a extinde categoriile de beneficiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *