Prima pagină » Actualitate » Anunț important pentru toți bugetari! Guvernul Ciucă propune majorarea plafonului pentru tichetele cadou
Anunț important pentru toți bugetari! Guvernul Ciucă propune majorarea plafonului pentru tichetele cadou

Anunț important pentru toți bugetari! Guvernul Ciucă propune majorarea plafonului pentru tichetele cadou

16 dec. 2021, 10:36,
BZI.ro, în Actualitate

Bugetarii au un motiv de bucurie pentru anul care urmează. Guvernul Ciucă propune, printr-un proiect de lege, majorarea plafonului neimpozitabil pentru tichetele cadou pentru angajaţi. Tichetele cadou se dau în mai multe ocazii, vorbim despre Crăciun, Paște, sau pe data de 8 martie.

De altfel, Guvernul propune eliminarea din categoria veniturilor din alte surse a biletelor de valoare sub forma tichetelor cadou.

Guvernul Ciucă propune majorarea plafonului pentru tichetele cadou ale bugetarilor

Într-un proiect de lege care se află pe masa Guvernului Ciucă se arată faptul că oficialii propun mărirea bazei impozitabile pentru tichetele cadou ale bugetarilor:

În cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetelor cadou, oferite de angajatori, angajaților cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie și cele oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie, se propune majorarea plafonului neimpozabil și care nu se cuprinde în baza de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale obligatorii de la suma de 150 lei la suma de 300 de lei pentru fiecare persoană și fiecare eveniment, având în vedere că ultima majorare a avut loc în anul 2005 (de la 120 de lei la 150 de lei/persoană/eveniment). se arată în proiect

 

Tichetele cadou vor fi eliminate din categoria veniturilor din alte surse

O altă precizare în proiectul de lege face referire la faptul că se propune scoaterea din categoria veniturilor din alte surse a biletelor de valoare sub formă de tichete de cadou:

Se propune eliminarea din categoria veniturilor din alte surse a biletelor de valoare sub forma tichetelor cadou în corelare cu măsura modificării tratamentului fiscal aplicabil tichetelor cadou acordate persoanelor fizice, de către angajatori/plătitori, în sensul eliminării exceptării de la plata contribuțiilor sociale obligatorii și includerea în baza de calcul al acestora a valorii nominale a tichetelor cadou acordate de către angajatori/plătitori, potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în alte situații decât cele în care se acordă cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase.

Voucherele de vacanță ar putea fi date începând cu anul 2022

Pe de altă parte, conform intenţiei celor din Guvernul Ciucă, voucherele de vacanță ar putea fi accesate începând cu anul 2022. Măsura ar putea fi luată şi pentru angajaţii din privat. Vă aducem aminte faptul că voucherele de vacanță au fost sistate, spre nemulţumirea angajatorilor din turism, la sfârşitul anului 2020.

De altfel, ministrul Turismului a anunţat faptul că valabilitatea voucherelor emise înainte de 2020 a fost extinsă. Concret, cei care nu au consumat biletele emise în 2019 şi 2020 o pot dace până la sfârşitul anului 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *